Algemeen

OCMW‘s: hou u klaar!

“De Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW‘s) moeten zich klaar houden om de snel groeiende groep van personen of gezinnen, die het moeilijk hebben, zo goed mogelijk bij te staan”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Er is de inflatie - een algemene prijsstijging - en er zijn de snel stijgende energieprijzen.

Tags:

VOORUIT Sint-Truiden = POSITIEF

“Onze politieke tegenstanders proberen ons als VOORUIT Sint-Truiden weg te zetten als ‘te negatief’. Nochtans is het omgekeerde waar”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Als democratisch verkozenen in de gemeenteraad van Sint-Truiden zijn we er allemaal om de stad VOORUIT te helpen.

Landschapspark Hart van Haspengouw?

“Haspengouw moet ten volle gaan voor de erkenning als Vlaams Landschapspark”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en voormalig voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLHV) Ludwig Vandenhove.

Nieuwsbrief nr. 119

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

 

Tags:

Mathias Diependaele: foei!

“Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed bakt er niets van, al zeker niet van zijn bevoegdheid Wonen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Zijn laatste voorstel om 500 miljoen euro over te hevelen van de sociale woningbouw naar de private huurmarkt is ronduit schandalig. Nochtans zijn de wachtlijsten voor sociale en betaalbare woningen nog nooit zo hoog geweest.

Btw-verlaging op energie moet er NU komen!

“De energieprijzen swingen de pan uit, meer en meer gezinnen komen in de (financiële) problemen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“De regeringen - federaal en Vlaams - moeten snel iets doen.

Federale regering, breng de belasting over de toegevoegde waarde (btw) NU terug van 21% naar 6%!
Dat is al lang het standpunt van VOORUIT.
Gelukkig beginnen meer en meer partijen ons te volgen.

VLAM past in traditioneel landbouwbeleid

Op woensdag 12 januari 2022 vond in de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van het Vlaams parlement een gedachtewisseling plaats over het jaarprogramma voor 2022 van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Uitvoeringsrapport Vlaamse begroting 2021

Tijdens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie op dinsdag 11 januari 2022 vond er een debat, in het Vlaams parlement noemt dat ‘een gedachtewisseling’,  noem het vooral geen discussie, plaats rond de uitvoering van de Vlaamse begroting.

Het ambtelijk monitoringscomité heeft zijn uitvoeringsrapport over de uitvoering van de begroting van 2021 opgesteld.
Tijdstip: eind november 2021.

Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove deed een tussenkomst namens VOORUIT.

Niet verbruikte energie = duurzaam

“Iedereen zou moeten in staat zijn om de noodzakelijke energie aan te kopen of te krijgen, zeker om aan de basisbehoeften te voldoen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Daar moet via een aangepast sociaal beleid, zoals een sociaal tarief en budgetmeters, voor gezorgd worden.

“Die willen vooral burgemeester blijven”

Dat is mijn reactie op de OPINIE van Gwendolyn Rutten (Open VLD), burgemeester van Aarschot en Vlaams volksvertegenwoordiger, in De Standaard. (1)
Zij zegt daarin dat lokale democratie minder een zaak is van ideologie, maar meer van betrokkenheid, samen problemen oplossen en besturen.
In feite een pleidooi voor partijoverschrijdende lijsten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in plaats van strikte partijlijsten.

Pagina's

Abonneren op RSS - Algemeen