Internationaal

Het Mercosur-handelsakkoord: stand van zaken

“Er wordt al jaren gedebatteerd over het Mercado Común del Sur (Mercosur)-akkoord, gaande van het Europees Parlement tot de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Vlaams Parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Wat is de huidige stand van zaken?

Wat een geluk: Europees Parlement keurt natuurherstelwet goed

“Het Europees Parlement heeft op dinsdag 27 februari 2024 de natuurherstelwet, zij het in afgezwakte vorm, goedgekeurd met 329 stemmen tegen 275, een duidelijke meerderheid”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Staat dat scholieren, jongeren en betogers in Vlaanderen ook te wachten?

Titel in De Standaard: ‘Ophef in Italië omdat politie jonge betogers slaat met wapenstok’(1).

Verschrikkelijk wat in Italië gebeurt met extreemrechts aan de macht. Staat dat ons in Vlaanderen ook te wachten als het Vlaams Belang de verkiezingen wint?”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Unanieme resolutie over de dood van Aleksey Navalny in Vlaams Parlement

“De plenaire vergadering van het Vlaams Parlement heeft op woensdag 21 februari 2024 unaniem een resolutie over de dood van Aleksey Navalny in Rusland goedgekeurd.
Wij hadden met VOORUIT hiertoe de aanzet gegeven met een eigen resolutie van de collega’s Annick Lambrecht, Hannelore Goeman, Bruno Tobback, Thijs Verbeurgt, Maxim Veys en mijzelf”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“De andere partijen waren bereid om de VOORUIT-tekst als basis te gebruiken voor de resolutie, die uiteindelijk unaniem is aangenomen. 

Dierenwelzijn en het EU-voorzitterschap

“België en Vlaanderen worden voorzitter van de Europese Unie (EU) gedurende de eerste zes maanden van 2024.
Welke zijn de prioriteiten van Vlaanderen qua dierenwelzijnsbeleid gedurende dat voorzitterschap?”, vraagt Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove zich af.

Wereldaidsdag

Op vrijdag 1 december 2023 is het weer de jaarlijkse wereldaidsdag.

“Ja, ik draag een rood lintje naar aanleiding van deze dag”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Ik ben solidair met de mensen met aids of het Human Immunodeficiency Virus (HIV)/Menselijk virus dat de afweer afbreekt.

Willy Claes 85 jaar

“Op vrijdag 24 november 2023 wordt Willy Claes 85 jaar.
Met een aantal vrienden - Organisatiecomité Willy Claes - en VOORUIT Limburg en VOORUIT Hasselt - willen we dat niet onopgemerkt laten voorbijgaan”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Op vrijdag 8 december 2023 vanaf 19 uur 30 wordt er een groot feest georganiseerd in het cultureel centrum in Hasselt, Kunstlaan 5, toegang gratis.
Meer informatie volgt.
Wie wil inschrijven, stuur een mail naar ludwig.vandenhove@vlaamsparlement.be.

Israël en Palestina

“Ik krijg heel wat berichten en vragen omtrent het conflict tussen Palestina en Israël dat momenteel weer aan de gang is”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Hoewel het een internationale en historische aangelegenheid betreft, zou elke burger en zeker elke politicus er bekommerd over moeten zijn.

Eenzaamheid: wat doet Vlaanderen ertegen?

“Uit een recente Europese studie naar eenzaamheid is gebleken dat Belgische 65-plussers het hoogste scoren en zich dus erg eenzaam voelen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Trekt Vlaanderen conclusies uit deze studie?
Zal het Vlaams beleid ter zake aangepast en/of uitgebreid worden?
Zullen gemeenten, die het dichtst bij de burger staan en die eenzaamheid het best kunnen aanpakken, extra financiële en/of andere middelen ontvangen?
Blijft het bij veel beloften (op papier)?

WERELDDIERENDAG

“Dieren zijn levende wezens, verzorg ze zoals mensen, ze verdienen dat”.
Ludwig Vandenhove

Pagina's

Abonneren op RSS - Internationaal