Vlaanderen

Enkele aanpassingen voor het Limburgs hoger en universitair onderwijs

Een aantal Limburgse Vlaamse parlementairen, waaronder Ludwig Vandenhove voor VOORUIT, hebben een decreet ingediend om enkele technische aanpassingen door te voeren voor het hoger en universitair onderwijs in Limburg.

Titel: ‘Voorstel van decreet tot wijziging van het decreet van 20 juni 2008 houdende het statuut van de Universiteit Hasselt en de Hoge Raad voor het Hoger Onderwijs in Limburg, wat de structuur van het beheer en de actualisering van de bestaande bepalingen betreft’.

Ludwig Vandenhove: lijstduwer Vlaams Parlement

Op zondag 9 juni 2024 zijn het Europese, federale en Vlaamse verkiezingen.

“Ik ben lijstduwer op de VOORUIT-lijst voor het Vlaams Parlement”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ik wil met mijn jarenlange ervaring vanop die lijstduwersplaats de 3de Limburgse Vlaamse parlementszetel voor VOORUIT binnenhalen.

Kolenhaven/Insteekhaven Lummen: het vervolg

“Een gedeelte van de bevolking, zeker in Lummen, blijft bezorgd over de uitbreidingsplannen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Ik heb dat nog gehoord tijdens gesprekken, die ik in januari 2024 gehad heb met een aantal inwoners.

In oktober 2023 heb ik daar reeds een schriftelijke vraag over gesteld aan zowel Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA), als aan Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld). Maar het antwoord was allesbehalve concreet en duidelijk. 

Acties landbouwers

“De landbouwsector blijft actie voeren.
Terecht of onterecht?”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Er werd nog eens over gedebatteerd tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement van woensdag 13 maart 2024.

De Vlaamse regering heeft geprobeerd de boeren te ‘sussen’. Maar hoe concreet zijn de gedane beloftes en wat is er in concreto al van gerealiseerd?
Het is eerder rekken tot aan de verkiezingen, een echt grondig debat over de toekomst van de landbouw in Vlaanderen blijft uit.

Wallonië dient bezwaar in tegen de uitbreiding Vlaamse bevoegdheden qua beroepen ruimtelijke ordening

“De Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVb) wordt bevoegd voor de behandeling van een aantal beroepen qua ruimtelijke ordening”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Daar is een decreet over goedgekeurd, als VOORUIT hebben wij tegengestemd.

De bedoeling is de beroepen sneller af te handelen.
Op zich positief, niemand kan daar tegen zijn.
Het gaat om een veertigtal dossiers per jaar, die bij voorrang behandeld zullen worden door de RvVb.

Transport landbouwdieren: grote sterfte blijft

“Sterfte van landbouwdieren tijdens het transport naar het slachthuis blijft een groot probleem”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Vooral bij het transport van pluimvee ‘sneuvelen’ heel veel dieren.

Jaarlijks sterven om en bij zo een 800 000 van de in totaal 300 miljoen vervoerde kippen.
Deze cijfers liggen veel hoger dan in de buurlanden.
Zinloos geweld met de dood tot gevolg!

‘Stolpersteine’ (‘Struikelstenen’)

“Steeds meer en meer gemeenten plaatsen zogeheten ‘Stolpersteine’ of ‘Struikelstenen’”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Een goede zaak.
Ik ben fier dat Sint-Truiden één van de eerste Belgische steden was die zulke ‘Stolpersteine’ aangelegd heeft tijdens mijn burgemeesterschap.

Keuzes maken

“Politiek is maatschappelijke keuzes maken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Dat is juist de reden waarom er ideologische verschillen tussen de partijen (moeten) zijn, ook al beginnen die meer en meer te verdwijnen.

Veel bezoek deze week

“Deze week heb ik veel bezoek uit Sint-Truiden gehad in het Vlaams Parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Naast een Sikh-delegatie(1) en het leerlingenparlement van de methodeschool ‘Het KOMPAS’(2), zijn op donderdag 7 maart 2024 een aantal leerlingen van het Katholiek Onderwijs in Haspengouw - Haspo Zepperen (Sint-Truiden) voor een rondleiding naar het Vlaams Parlement gekomen.
De ideale gelegenheid om in de praktijk leerlingen kennis te laten maken met de politiek.

Overbevolkte gevangenissen en enkelbanden

“Op woensdag 6 maart 2024 kwam andermaal, zoals zo vaak, een federaal thema aan bod tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement bij de actuele vragen: de overbevolking in de gevangenissen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Weer maar eens was er het pleidooi van de N-VA om Justitie te defederaliseren, zij blijven ervan dromen.
De bevoegdheid Justitie op Vlaams niveau stelt niet veel voor tenzij de titel voor Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

Pagina's

Abonneren op RSS - Vlaanderen