november 2023

Dansnamiddag S-Plus en VOORUIT Sint-Truiden

“De volgende dansnamiddag van S-Plus en VOORUIT gaat door op zondag 3 december 2023”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Iedereen is welkom.
Hieronder vindt u alle praktische informatie.”

Francis Van Herck op bezoek in het Vlaams Parlement

“Het moeten niet altijd jongeren zijn, die op bezoek komen in het Vlaams Parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Op woensdag 29 november 2023 vergezelde Francis Van Herck, gepensioneerde leerkracht uit Hasselt, mij.

Justitie & Handhaving 2024

Op dinsdag 21 november 2023 vond de bespreking van de beleids- en begrotingstoelichting (BBT) van Justitie & Handhaving plaats in de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie van het Vlaams Parlement.

Politieke kennis

Het gebrek aan politieke kennis bij de huidige generatie politici verbaast mij steeds meer.
Nog meer, het bekommert mij zelfs. 

Intellectueel is het niveau (wellicht) hoger dan gedurende mijn lange politieke loopbaan, aan ‘stielkennis’ ontbreekt het echter.

Ja, ik ben ook een politieker uit de vorige eeuw.

De kantkunst hoort bij de stad Sint-Truiden

“De stad Sint-Truiden is jaren de bakermat geweest van de kant en de kantkunst in België en Vlaanderen dankzij de Eerwaarde Zusters Ursulinen”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“We moeten ervoor zorgen dat dit historisch gegeven met onze stad verbonden blijft nu de laatste Eerwaarde Zusters Ursulinen uit Sint-Truiden verdwenen zijn (1) en het Refugiehuis in de Clockemstraat 5 zal verkocht worden.

Aziatische hoornaar: aanpakken!

“De bevolking maakt zich zorgen over de Aziatische hoornaar”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Heeft Vlaanderen een actieplan ter zake?
Is er coördinatie met de hulpverleningszones en/of met de gemeenten?
Zijn er sensibiliseringsacties voorzien naar de bevolking toe?
Zal de burger mee moeten opdraaien voor de onkosten?

Ik stelde een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).”

Willy Claes 85 jaar

“De lokale nieuwswebsite ‘Truiens Nieuws’ heeft een reportage gebracht naar aanleiding van de 85ste verjaardag van minister van Staat Willy Claes. Ik kom in het artikel ook aan het woord”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u de integrale bijdrage. (1)

Tags:

Zie je wel dat provincies belangrijk kunnen zijn

“Er zijn nu negen Family Justice Centers (FJC’s) - ‘Veilige Huizen’ - in Vlaanderen (1)”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “En waar is het eerste FJC als proefproject uit de grond gestampt? Juist, in Hasselt door de provincie Limburg, door mijn toenmalige collega-gedeputeerde Frank Smeets (cd&v) en mijzelf.

Het is een goede zaak dat intrafamiliaal geweld steeds meer aandacht krijgt in de Vlaamse politiek.
Gezinsgeweld is een stijgend fenomeen, zoals blijkt uit alle cijfers.

Dieren in de grondwet

“Op vrijdag 24 november 2023 heeft de Senaat de aanpassing van artikel 7 bis van de Grondwet goedgekeurd ten einde er dierenrechten in op te nemen.
Een historische beslissing”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove.

“Artikel 7bis van de Grondwet wordt aangevuld met een lid luidende: “Bij de uitoefening van hun respectieve bevoegdheden streven de federale Staat, de gemeenschappen en de gewesten naar bescherming van en zorg voor dieren als wezens met gevoel.

Dansnamiddag S-Plus en VOORUIT Sint-Truiden

“De volgende dansnamiddag van S-Plus en VOORUIT gaat door op zondag 3 december 2023”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Iedereen is welkom.
Hieronder vindt u alle praktische informatie.”

De bocht van Geert Wilders

Die bocht stoort de gemiddelde kiezer niet eens. Toch moeten we opletten voor extremisten die soepel omspringen met hun eigen principes. Een wolf in schapenvacht is nog gevaarlijker dan het origineel.

Doorrekening verkiezingsprogramma’s: (on)zin?

“Ook in België is het gebruik ontstaan om het Planbureau de verkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen te laten doorrekenen. (1)
Het doel: de burger zo objectief en realistisch mogelijk voorlichten over die partijprogramma’s ”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Tags:

Nieuwsbrief nr. 216

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

 

Tags:

Pagina's