april 2024

Sint-Truiden en de kantkunst

“De voorbije twee weekends heeft KantelinK - in het kader van de Erfgoedweken 2024 - een aantal werken tentoongesteld in ‘De Zoutkist’, Tiensevest 23-25 in Sint-Truiden onder de noemer ‘THUIS in Kant!’”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Op zondag 28 april 2024 ben ik langs geweest.

Zoals altijd, waren het andermaal mooie werken van hoog niveau in de kant- en de textielkunst, die gepresenteerd werden.

Overheid moet forser ingrijpen in de (woon)zorgsector

“Ik heb dit al vaak gezegd en ik blijf dat herhalen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Met VOORUIT hebben we vanuit de oppositie deze legislatuur al heel wat initiatieven op dat vlak genomen. En het staat nu opnieuw uitdrukkelijk in ons verkiezingsprogramma.

Waarom heeft de Vlaamse overheid zo bang om op te treden? Het is toch per definitie haar taak om mistoestanden aan te pakken.

Zwakke overheden

De overheden worden steeds zwakker in vergelijking met de grootste bedrijven .
Dat is een serieuze bedreiging voor de democratie.

Werkbezoek aan ‘De Bloesem’

“Op vrijdag 26 april 2024 bracht ik samen met VOORUIT bestuurslid Pritty Kaur een bezoek aan ‘De Bloesem’, Halmaalweg 31 in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. 
“Het gaat om een basisschool voor buitengewoon onderwijs van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

We kregen de nodige uitleg en een rondleiding van directeur Dimitri Lambrechts.

Couleur Sociale - 1 MEI

“Komende woensdag 1 MEI is het weer zover: de Socialistische feestdag en hoogdag bij uitstek”, zegt ‘oude Socialist’ Ludwig Vandenhove.
“Ik kijk er steeds naar uit om personen te ontmoeten, die ik enkel op die dag tegenkom, militanten van de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA) uit heel Limburg. En om er samen een pint mee te drinken. 

Gespreksavond rond de sociale verkiezingen

“VOORUIT Sint-Truiden organiseert een gespreksavond rond de komende sociale verkiezingen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

2024 is het jaar van alle verkiezingen: sociale, Europese, federale, Vlaamse en gemeenteraadsverkiezingen.
Vakbond en partij moeten elkaar altijd steunen, maar zeker in dit belangrijk verkiezingsjaar. Vandaar dit initiatief. 

Konijnen zijn ook dieren

“Er blijven berichten, maar ook bewijzen, die naar boven komen over dierenmisbruik in konijnenkwekerijen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 

Nieuwsbrief nr. 238

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen. 

 

 

 

 

 

Tags:

VOORUIT wil een Ouderenrechtencommissaris

Dat herhaalde Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement op woensdag 24 april 2024.

Natuur in het hart van ons beleid

“Op woensdag 24 april 2024 heeft Natuurpunt vzw een actie georganiseerd aan het centraal station in Brussel onder de noemer ‘Natuur in het hart van ons beleid’”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 

(On)nut van bodycams 

“Een bodycam geeft politiemensen de kans om gebeurtenissen te filmen, waar ze mee betrokken zijn en/of waar ze bepaalde interventies doen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Sommige politiezones en/of -personeel maken er gebruik van, andere niet.
Een (rare) vaststelling.

Tags:

Pagina's