Limburg

‘Mooie jaren’

‘Mooie jaren’ is de titel van een toneelstuk van Het nieuwstedelijk. (1)

“Op vrijdag 19 mei 2023 vond de première plaats in het cultureel centrum in Hasselt, Kunstlaan 5.
Sonja en ik waren aanwezig”, zegt Ludwig Vandenhove.

“‘Mooie jaren’ is gemaakt op vraag van de Universiteit Hasselt (UHasselt) naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de instelling.

De geschiedenis van de UHasselt kan niet los gezien worden van de geschiedenis van de provincie Limburg. En dat komt in deze productie heel goed tot uiting.

Hoe erg is de dreiging van het bacterievuur?

“De bedreiging van bacterievuur voor onze fruitsector in het algemeen en de perenteelt in het bijzonder is weer bijzonder actueel (1)”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Ik ondervroeg Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns (cd&v) tijdens de vergadering van de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid op woensdag 17 mei 2023.

‘Tussen de peren’

Televisie Limburg (TVL) heeft een interview gedaan met Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove ‘tussen de peren’ omtrent zijn standpunt rond het bacterievuur dat een groot gevaar betekent voor de fruitsector in Haspengouw.

Limburg weer maar eens benadeeld!

“De provincie Limburg krijgt de laagste financiering in het kader van een project voor nieuwkomers”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“De reden? De subsidie wordt verdeeld per regio en Limburg wordt nu gestraft, omdat wij als provincie absoluut één regio willen blijven.

Is dat een represaillemaatregel? Voor mij wel.
Het budget is voor elke regio even groot, personeelskosten voor twee personen, ongeacht het aantal inwoners, nieuwkomers of gemeenten. Verhoudingsgewijze heeft Limburg zo de laagste financiering.

Dag hoger en universitair onderwijs Limburg

“Op dinsdag 16 mei 2023 heb ik samen met Hannelore Goeman, VOORUIT-fractieleidster in het Vlaams Parlement en Liesbeth Velghe, VOORUIT-medewerkster voor Onderwijs een werkbezoek gebracht aan een aantal Limburgse onderwijsinstellingen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 


 

Limburgse kerkfabrieken kregen in 2021 meer dan 10 miljoen euro van de gemeenten

Dat besluiten de Vlaamse VOORUIT-parlementsleden Els Robeyns en Ludwig Vandenhove naar aanleiding van een doorlichting van de cijfers van de Limburgse kerkfabrieken.

Wij stellen met VOORUIT voor dat voortaan gemeentebesturen en/of provinciebesturen eredienstbesturen zouden kunnen verplichten om eigen reserves aan te spreken voor investeringen in een eredienstgebouw”, zeggen Els Robeyns en Ludwig Vandenhove.

VOORUIT-programma: een pittig debat!

Op dinsdag 9 mei 2023 vond in volkshuis Curieus in Sint-Truiden, Breendonkstraat 46 de bespreking plaats van de teksten van VOORUIT voor het nationaal congres van zondag 4 juni 2023 in Plopsaland in De Panne.

“Het was een boeiende avond”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“De zaal zat goed vol en heel wat aanwezigen hebben het woord genomen.
Op bepaalde momenten was het zelfs een pittig debat. En zo moet dat ook zijn.
Bij VOORUIT krijgen leden en niet-leden uitgebreid de gelegenheid om hun gedacht te zeggen.

SELECT 2023

Tot en met zondag 4 juni loopt in de kapel van Birgittijnenklooster in Borgloon, Nieuwland 11 de tentoonstelling SELECT 2023.

“Op zondag 30 april 2023 woonde ik samen met Sonja de opening bij van het initiatief”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Niet in de traditionele Gasthuiskapel, Graethempoort 3b, wel in het Birgittijnenklooster.
Reden: de werken in het kader van het belevingscentrum over de graven van Loon. (1)

Tags:

Debatteer mee over het VOORUIT-verkiezingsprogramma

“VOORUIT heeft reeds een aantal teksten klaar voor de verkiezingsprogramma’s voor de federale en Vlaamse verkiezingen
Andere thema’s komen laten nog aan bod.

Wij willen iedereen, leden en niet-leden, de kans geven om er haar/zijn gedacht over te zeggen en eventuele bemerkingen te formuleren”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Couleur Sociale - 1 MEI

Dit jaar gaat de traditionele Limburgse 1 MEI viering opnieuw door in Genk, C-Mine, C-Mine 10.

"Morgen is het opnieuw zover. Dan vieren we op 1 MEI de 'Dag van de Arbeid'", zegt Ludwig Vandenhove.
"Het is mijn favoriete feestdag waar ik ieder jaar opnieuw reikhalzend naar uitkijk. Het is ook dé hoogdag voor veel Socialisten. 
Sinds enkele jaren organiseren we met de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA) samen Couleur Sociale.

Tags:

Pagina's

Abonneren op RSS - Limburg