Limburg

Tewerkstelling in Limburg: specifieke maatregelen blijven nodig

Uit cijfers blijkt dat Limburg het meeste niet-actieven telt ten opzichte van de rest van Vlaanderen. Bovendien ligt het aantal voltijds actieven het laagst in Limburg.

Ik vind dat daar een specifiek Vlaams beleid zou moeten rond gevoerd worden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Specifieke problemen vragen een bijzondere aanpak.

Wat Limburg zelf doet, is goedkoper!

‘Nettarieven voor energie stijgen sterkst in Limburg’: dat is de voorpagina van Het Belang van Limburg van woensdag 23 november 2022. (1)

Niet akkoord met Bart Somers: geen verplichte fusies gemeenten en provincies moeten blijven

“Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) stelt voor om na 2024 verplicht gemeentefusies door te voeren en de provincies af te schaffen (1)(2)”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Twee voorstellen waar ik niet mee akkoord ben.

Hamsters: in problemen!

“Het gaat niet goed met de hamsterpopulatie in Vlaanderen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Wat is Vlaanderen van plan om daaraan te doen?

De slechte situatie van de hamsters is nog maar eens gebleken uit het proefproject in Widooie (Tongeren).
In mijn vorige functies als Limburgs gedeputeerde en als voorzitter van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLHV) vzw heb ik dat project nog mee opgezet.

Heeft de appelteelt nog een toekomst in Vlaanderen?

“Het ziet er niet goed uit voor de appelteelt.
Zowel het aantal actieve appeltelers, als de totale productie gaat fors achteruit”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Er moet dringend een globaal plan komen voor de appelteelt.
De sectororganisaties vragen een zogeheten masterplan.

Ook de aanpassingen aan de klimaatverandering en het overschakelen op eventuele andere rassen moet hoger op de politieke agenda.

Kind & Taal vzw: het vervolg

“Kind & Taal vzw blijft een goed project dat een mogelijke oplossing kan bieden voor de taalachterstand van een bepaalde groep kinderen in Limburg, die jaren consequenties kan hebben in hun schoolloopbaan. Bovendien blijkt het belangrijk in de strijd tegen de kansarmoede in Limburg. (1) Vandaar dat ik erachter blijf staan en zal blijven pleiten voor een (financiële) oplossing voor de verderzetting ervan”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Tentoonstelling MECENAS

Op zondag 6 november 2022 werd de tentoonstelling MECANAS van Steven Peeters Caraballo in de Gasthuiskapel in Borgloon (Graethempoort 3b) officieel geopend.
Ludwig Vandenhove was erbij.

Ik probeer zoveel mogelijk de tentoonstellingen te bezoeken, die georganiseerd worden door Huis voor Kunst (met als curator Jos Herck) en de stad Borgloon”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Het is een bijna vaste gewoonte om op zondagmiddag tijdens mijn aanwezigheidspolitiek de Gasthuiskapel in Borgloon aan te doen.

 

Groot aantal inactieven in Limburg: wat kunnen we eraan doen?

De provincie Limburg bezit het grootste aantal inactieven van alle Vlaamse provincies.
Wat zijn de redenen?
Wat doet Vlaanderen daaraan?

Limburg heeft recht op dezelfde studierichtingen als andere provincies

“Dat blijft mijn visie”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Ik stelde een schriftelijke vraag aan Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) over zijn uitspraken bij de opening van het academiejaar aan de Universiteit Hasselt en de Hogeschool PXL.

Geen toekomst meer voor Muziekodroom in Hasselt

Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag, die Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove gesteld heeft aan minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management Jan Jambon (N-VA). (1)

“Het gaat weer om een belangrijke cultuurinstelling, die verdwijnt in Limburg”, zegt Ludwig Vandenhove.
Waarom heeft onze provincie als enige in Vlaanderen geen recht op zulke specifieke concertzaal, waar jongeren hun talenten kunnen tot ontwikkeling laten komen?

Pagina's

Abonneren op RSS - Limburg