Limburg

“Port of Limburg”: hoe zit het met de veiligheid?

“Binnenkort opent de zogeheten “Port of Limburg” op de voormalige site van Ford in Genk.
Daar zullen tot 350 000 containers per jaar worden afgeladen”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove. “Maar hoe zit het met de veiligheid, zeker met de toegenomen drugstrafiek in ons land?

Voedselbanken worden steeds belangrijker

“Dat is een groot probleem”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Het betekent dat steeds meer gezinnen en personen niet meer rondkomen, zelfs niet om in de basisbehoeften - voeding - te kunnen voorzien.

Enkele cijfers: de Voedselbank in Limburg heeft in 2023 1 686 ton voedsel bedeeld aan behoeftige Limburgers. Of 10% meer ten opzichte van 2022. 
De opslagcapaciteit is uitgebreid tot 2 000 m2, het aantal vrijwilligers is gestegen van 20 tot 50. Dus deze cijfers bevestigen nog maar eens dat de armoede stijgt, ook in Limburg.(1)

Tags:

Wat met dezelfde namen op kieslijsten?

“Het kan voorvallen dat er personen met dezelfde voornaam en naam op een kieslijst staan, zoals bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Met de fusies van een aantal gemeenten wordt die kans nog groter.

VOORUIT heeft bijvoorbeeld een Willy Claes in Hasselt ('de' Willy Claes) en een Willy Claes in Kortessem.
Zij zullen nu beiden op dezelfde lijst staan, want Hasselt en Kortessem zijn gefusioneerd tot één gemeente.
(1)

Tags:

“Limburg moet ontwrichte zone blijven”

Dat zei Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement op woensdag 31 januari 2024.

“In een erkende ontwrichte zone kunnen bedrijven bij nieuwe aanwervingen een serieuze loonkostenverlaging krijgen tot 2030”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns (cd&v) heeft toegezegd dat hij het dossier op vrijdag 2 februari 2024 al op de Vlaamse regering wil brengen.(1)

Sociaal bewogen personen 2024 ACOD-Limburg

“De Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD)-Limburg reikt elk jaar de prijs ‘Sociaal Bewogen Persoon’ uit.

"Dit jaar waren er twee laureaten: Musti Önlen van het burgerinitiatief vzw Homie(1) en Egon Heeren van de vzw Enchanté(2)”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Tags:

Akkoord met Sociaal Economische Raad Regio Limburg (SERR)

De SERR Limburg heeft een memorandum opgesteld voor de diverse verkiezingen, die eraan komen.
De SERR organiseert het overleg van de sociale partners in Limburg.

Ik ga als Vlaams volksvertegenwoordiger volledig akkoord met de eisen van de Limburgse sociale partners”, zegt Ludwig Vandenhove.
Voor mij mogen ze zelfs nog een stuk verder gaan. Wij moeten vanuit Limburg blijven ijveren dat we op dezelfde basis behandeld worden als alle andere Vlaamse provincies, niet meer, maar ook niet minder.

Tags:

Kunst Groen in Volmolen (Sint-Truiden)

Dit jaar zal de tweejaarlijkse tentoonstelling van de vzw Kunst Groen, waarbij kunstwerken geconfronteerd worden met natuur en groen en de omgeving, doorgaan in Volmolen (tussen de Fabrieksstraat en de Zoutleeuwsesteenweg) in Sint-Truiden.
Titel: Expansie. 

“Er is enorme interesse, op dit moment hebben al 27 kunstenaars zich ingeschreven”, zegt voorzitter Ludwig Vandenhove.

Tags:

LIKONA-contactdag

Op zaterdag 20 januari 2024 ging voor de 33ste maal de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA)-contactdag door op de campus van de Universiteit Hasselt (U Hasselt) in Diepenbeek (Agoralaan, gebouw D).

Ik ging in de namiddag langs om naar enkele voordrachten te luisteren”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Het is voor mij een beetje nostalgie naar de periode dat ik Limburgs gedeputeerde was van Milieu en Natuur en dat ik zelf mee verantwoordelijk was voor de organisatie van de jaarlijkse LIKONA-contactdag. 

Tags:

Twee dagen na elkaar bij de vakbond

“Op donderdag 18 januari 2024 was ik te gast bij Tram-Bus-Metro (TBM) Limburg van de Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD).
Op vrijdag 19 januari 2024 bij de Lokale en Regionale Besturen (LRB) Limburg van de ACOD”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 

Of twee dagen na elkaar bij de vakbond. 

Tags:

Bij mijn vakbondsvrienden van De Lijn

Op donderdag 18 januari 2024 vond het statutair congres van de Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD)-Tram-Bus-Metro (TBM) Limburg plaats.
Locatie: ACOD-gebouw, Koningin Astridlaan 45, Hasselt.

Ik was erbij”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Als ACOD-lid probeer ik zoveel mogelijk vergaderingen, activiteiten en acties van de vakbond bij te wonen.

Tags:

Pagina's

Abonneren op RSS - Limburg