Limburg

Proficiat Pritty!

VOORUIT-politica Palwinder Kaur (Pritty) en haar echtgenoot Akashdeep Singh, samen met heel wat andere vrijwilligers, hebben op zondag 14 augustus 2022 een internationaal Kabaddi-tornooi georganiseerd in Genk (Zwartberg voetbalveld, Zenobe Grammestraat).

“Blij om erbij te zijn en fier dat ‘mijn politieke dochter’ Pritty zo een groot internationaal tornooi kan in elkaar steken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. "Ook goed dat Sikhs de traditie van deze sport in ere houden.

Theater op de Markt

Op woensdagavond 10 augustus 2022 werd Theater op de Markt, inmiddels al de 19de editie, officieel geopend in Hasselt.

"Sonja en ik waren er (weer ) bij", zegt Ludwig Vandenhove

Theater in open lucht, waarbij de toeschouwers van de éne naar de andere locatie kunnen trekken, heeft altijd iets bijzonders.
Dat is het grote succes van de formule ‘Theater op de Markt’.

Plan voor trage wegen graag

‘Hasselt verbindt 338 kilometer trage wegen’. (1)
‘Heusden-Zolder knapt trage wegen op’. (2)

“Het zijn enkele krantenartikelen van de laatste weken over initiatieven in Limburgse gemeenten en steden rond trage wegen”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Meer en meer Vlaamse en Limburgse gemeenten maken een plan op voor het inschakelen van de trage wegen in hun mobiliteits- en verkeersbeleid. Bovendien is dit beleidsitem belangrijk voor het lokale klimaatbeleid.

Bezoek de tentoonstelling Be-le-vingen

Het initiatief van de vzw Kunst Groen ‘Be-le-vingen’ (in de deelgemeente Bevingen, Sint-Truiden) loopt nog tot zondag 25 september 2022.

Maak zeker van de zomerperiode gebruik om de tentoonstelling nog eens te bezoeken indien u dat nog niet gedaan hebt”, zegt voorzitter Ludwig Vandenhove.
“Als u de natuurwandeling in Straeten (Bevingen) en in de vallei van de Cicindria doet, kan u kennismaken met actuele kunst, ingeplant in het landschap.”

Limburg moet ontwrichte zone blijven

Dat zei Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement op woensdag 13 juli 2022.

“De werkgeversorganisatie VOKA stelt voor om de erkenning van Limburg als ontwrichte zone gedurende 24 maanden te verlengen", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. (1)
“Als VOORUIT en zeker vanuit Limburg steunen wij die vraag.

Wie gelooft die mensen nog?

“Ik heb het over de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse regering (N-VA, cd&v en Open Vld) en De Lijn voor 2023-2027” (1), zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Voor mij betekent deze beheersovereenkomst geenszins een nieuwe toekomst voor De Lijn, maar gewoon een verdere afbouw.

Motie rond de trambus uit het Spartacusplan

Groen en VOORUIT hebben samen een motie ingediend in het Vlaams parlement ‘tot onderzoek door het Rekenhof naar de besluitvorming en onderbouwing van de keuze voor een trambus in het kader van het Spartacusproject’. (1)

Bescheidenheid in de politiek is belangrijk…

“Nemen we bijvoorbeeld de dan toch uiteindelijke erkenning van de overstroming van vorige zomer van Diepenbeek, Herk-De-Stad en Lummen door het Vlaams Rampenfonds”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Daardoor kunnen de drie gemeenten en de getroffen inwoners beroep doen op geld van het Vlaams Rampenfonds.

Ik heb niet de pretentie om daar het vaderschap van op te eisen. Ik ben wel blij dat het uiteindelijk in orde gekomen is en dat ik daar via een interpellatie en een motie - misschien - heb toe bijgedragen.

Lage waterstand Maas: gevolgen voor de drinkwatervoorziening?

Kan de lage waterstand van de Maas als gevolg hebben dat de watervoorziening in Vlaanderen in het gedrang komt?

“Dat was het onderwerp van twee actuele vragen tijdens de plenaire vergadering in het Vlaams parlement van woensdag 29 juni 2022”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Wat vaak vergeten wordt, is dat om en bij de 40 procent van het drinkwater in Vlaanderen van de Maas, onder andere het Albertkanaal, komt. Met de toenemende droogte moeten we bijgevolg degelijk rekening houden met deze eventualiteit.

Ludwig Vandenhove in ‘NIEUWSPEPER’

In de meest recente editie wordt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove aangehaald met zijn initiatieven rond de problematiek van de wateroverlast en de al dan niet erkenning ervan door het Vlaams Rampenfonds.

Pagina's

Abonneren op RSS - Limburg