Nationaal

Saffraanberg en Sint-Truiden: opletten!

Er komt vanaf 2026 ‘een tweede Saffraanberg’ in Doornik. (1)

België krijgt dan een tweede onderofficierenschool in Doornik, de thuisstad van minister van Defensie Ludwine Dedonder (PS).

Justitie: federale en Vlaamse regering moeten samenwerken

Dat zei Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams parlement op woensdag 29 juni 2022.

Ludwig Vandenhove wordt gemeenschapssenator voor VOORUIT

Het partijbureau van VOORUIT heeft op maandag 20 juni 2022 unaniem Ludwig Vandenhove aangeduid als gemeenschapssenator in opvolging van Katia Segers.

Het gaat om een onbezoldigde functie, die aangeduid wordt binnen de VOORUIT-fractie van Vlaamse Parlementsleden.

VOORUIT blijft bij standpunt: onverdoofd slachten kan niet!

De Brusselse fractie van VOORUIT - one.brussels - heeft ook in de plenaire vergadering van het Brussels parlement tegen onverdoofd slachten gestemd. (1)

Een spijtige zaak”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove. “Maar een goede en terechte reactie van voorzitter Conner Rousseau door onmiddellijk fractieleider Fouad Ahidar uit het VOORUIT-partijbureau te zetten. Leiden, baas spelen, zo hoort het, dat heb ik ook altijd proberen te doen in mijn lange politieke loopbaan.

Worden veroordeelde terroristen voldoende begeleid?

Sinds de aanslagen in 2016 werden meer dan 500 veroordelingen voor terrorisme uitgesproken in België.

Hoe is die personen vergaan en wat is hun situatie op dit ogenblik?”, vraagt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove zich af.

“Het gaat hierbij hoofdzakelijk om een federale aangelegenheid, vermits Justitie in de eerste plaats verantwoordelijk is. Zo zijn er de gerechtelijke uitspraken en de veroordelingen en de zogeheten deradicaliserings- (deradex)afdelingen in de gevangenissen van Ittre en Hasselt.

Onverdoofd slachten kan niet!

“Voor mij is en blijft het duidelijk: onverdoofd slachten kan onder geen enkel beding”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, die het thema dierenwelzijn opvolgt in het Vlaams parlement voor VOORUIT.

Dat de Brusselse fractie - One.Brussels - tegen het verbod op onverdoofd slachten heeft gestemd in de bevoegde commissie van het Brussels parlement, gaat in tegen de officiële partijlijn”, aldus Ludwig Vandenhove.
Ik betreur dat ten zeerste.

10 extra dagen geboorteverlof voor vaders en meeouders

Mede dankzij de inspanningen van VOORUIT in de federale regering wordt het geboorteverlof uitgebreid van 10 tot 20 dagen vanaf zondag 1 januari 2023 voor alle vaders en meeouders. 

‘The Big Shift’: laatste editie in Wellen

Na Sint-Truiden, Kortessem en Heers is nu Wellen als laatste gemeente in Haspengouw op maandag 13 juni 2022 aan de beurt qua inspraakmomenten rond klimaatproblemen en -oplossingen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“In Heers waren collega Els Robeyns en ik te gast op dinsdag 7 juni 2022.

Ik ben voor een federale kieskring

Open Vld heeft een wetsvoorstel ingediend om een zogeheten federale kieskring in te voeren.
Daarbij zouden 20 van de 150 Kamerzetels ingevuld worden door nationale kandidaten.

“Wat wil dat zeggen? Dat de inwoners uit Brussel en Wallonië voor Vlaamse kandidaten zouden kunnen stemmen en omgekeerd Vlaanderen voor kandidaten uit Brussel en Wallonië bij de federale parlementsverkiezingen.
Ik ben ervoor”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Ik heb dat principe altijd al verdedigd als voorzitter van B-Plus.

Actie voor sterke openbare diensten

Op dinsdag 31 mei 2022 houden de drie traditionele overheidsvakbonden –‘blauw’, ‘groen’ en ‘rood’- een actie voor sterke openbare diensten.

Stop met de privatiseringen en investeer opnieuw in duurzame openbare diensten en in personeel”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Bovendien komt er nu nog de eis bij voor meer koopkracht met de voorthollende inflatie.

Als jarenlang vakbondslid ben ik mijn steun gaan betuigen aan het stakerspiket van de Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD) aan het station van Hasselt.

Pagina's

Abonneren op RSS - Nationaal