Nationaal

Keuzes maken

“Politiek is maatschappelijke keuzes maken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Dat is juist de reden waarom er ideologische verschillen tussen de partijen (moeten) zijn, ook al beginnen die meer en meer te verdwijnen.

Buitengewone vergadering Senaat

“Op vrijdag 8 maart 2024 vond er een buitengewone vergadering plaats van de Senaat.
De reden: de parlementaire jubilea van een drietal senatoren”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove. 

Tags:

Humaan immunodeficiëntievirus (HIV) verder aanpakken

Dat zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de resolutie ‘om inzake gezondheid rekening te houden met geslacht en gender’.

“Ik heb die resolutie samen met een aantal collega’s-senatoren van andere democratische partijen in de Senaat ingediend”, zegt Ludwig Vandenhove.

Tags:

Dezelfde gezondheidszorg voor iedereen

Dat zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove.

“Samen met een aantal collega’s senatoren van andere democratische partijen heb ik een resolutie ‘om inzake gezondheid rekening te houden met geslacht en gender’ in de Senaat ingediend”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Zijn vrouwen en mannen gelijk qua aanpak van medische problemen?
Je zou dat denken in onze West-Europese samenleving. Maar niets is minder waar.

Tags:

“Caring Museum”

“Psychisch, maar evenzeer fysiek en sociaal welbevinden, zijn niet enkel een kwestie van dokters in diverse disciplines. Of beter, niet enkel de zaak van die medici”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove.

Kan een bezoek aan een museum een positief effect hebben op onze gezondheid en welzijn? Ja, dat blijkt uit heel wat analyses en studies.

Tags:

VOORUIT Limburg wil provincie behouden

“VOORUIT Limburg blijft bij zijn standpunt: de provincies moeten blijven bestaan”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

We zijn er vanuit Limburg in geslaagd om de afschaffing van de provincies uit het partijprogramma voor de Vlaamse verkiezingen van zondag 9 juni 2024 te halen.
Wie haalt het in zijn hoofd om dat erin te plaatsen?

Tags:

Sikhs op bezoek in Vlaams Parlement, Senaat en Kamer van Volksvertegenwoordigers

Op maandag 4 maart 2024 ontving Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove een delegatie Sikhs onder leiding van Pritty Kaur en Amarjit Singh Bhogal. 

“Port of Limburg”: hoe zit het met de veiligheid?

“Binnenkort opent de zogeheten “Port of Limburg” op de voormalige site van Ford in Genk.
Daar zullen tot 350 000 containers per jaar worden afgeladen”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove. “Maar hoe zit het met de veiligheid, zeker met de toegenomen drugstrafiek in ons land?

Nog eens in Terzake

“Het was een tijdje geleden dat ik nog eens in Terzake op Eén van de Vlaamse Radio en Televisie (VRT) zat.
Als ouwe rot loop ik er niet meer zo op om nog voor de camera’s te komen, dat laat ik over aan de jongere generatie Socialisten”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 

Tags:

Automatische Nummer Plaatherkenning (ANPR)-cameraschild federale politie niet waterdicht

“Na de terreuraanslagen van dinsdag 22 maart 2016 besliste de federale regering - terecht - om alle ANPR-data van heel het land te bundelen in een centraal systeem, het zogeheten ANPR-Managed Services (AMS).
Sinds 2020 moesten in principe alle gegevens overgedragen worden op dat systeem. Maar er zijn nog steeds heel wat tekortkomingen”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove.

Tags:

Pagina's

Abonneren op RSS - Nationaal