maart 2024

Politieke junkies

Ken je politieke junkies? Ze volgen het nieuws de hele dag, bestuderen in elke peiling de zetelverschuivingen tussen de partijen en kijken naar élk debat op televisie. Maar wat heeft zo iemand op het eind van de dag echt gedaan of veranderd? Het lijkt vaak meer op politiek hobbyisme dan op echt maatschappelijk engagement

Vrolijk Paasfeest!

Vrolijk en gezellig Paasfeest! 

Tags:

Het volgende schooldebat

Op vrijdag 29 maart 2024 organiseerde Hasp-O Centrum (Katholiek Onderwijs in Haspengouw) een politiek debat naar aanleiding van de komende Europese, federale en Vlaamse verkiezingen op zondag 9 juni 2024. (1)(2)(3)

“Ik was erbij namens VOORUIT”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Het was niet mijn eerste schooldebat en het zal niet mijn laatste zijn.
Heel wat onderwijsinstellingen maken van de verkiezingen gebruik om hun leerlingen kennis te laten maken met de politiek en te laten debatteren met politici.

Ik ben tevreden!

“Bij het einde van de legislatuur, voor verkiezingen, geven de verschillende media altijd punten aan de politici”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Ik relativeer zulke rapporten altijd, maar natuurlijk is het plezanter dat het positief is in plaats van negatief.
“De krant ‘Het Nieuwsblad’ publiceerde de cijfers voor de Vlaamse Parlementsleden op donderdag 28 maart 2024.(1)

Nieuwsbrief nr. 234

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen. 

 

 

Tags:

Enkel duurzame visserij heeft een toekomst

Dat zei Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement op woensdag 27 maart 2024.

Alle politieke partijen, ook wij als VOORUIT, zijn bekommerd over de toekomst van de Vlaamse visserij”, zegt Ludwig Vandenhove. “Maar dan zal het een duurzame visserij moeten zijn.
Ik heb dat enkele weken geleden al gezegd in de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid.

Klaarheid rond vergunning waterwinning Rukkelingen-Loon (Heers) nodig

Dat herhaalt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Tijdens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie van dinsdag 26 maart 2024 heb ik opnieuw een vraag gesteld aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) over deze aangelegenheid”, aldus Ludwig Vandenhove.

Kunstmest uit dierlijk mest: zal het kunnen?

“De Europese Unie (EU) heeft plannen om ‘renure’ toe te staan.(1)
‘Renure’ zijn kunstmestvervangers gemaakt uit gerecycleerde meststoffen van dierlijk mest”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Het punt kwam aan bod tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement op woensdag 27 maart 2024.
Samen met een aantal collega’s ondervroeg ik Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns (cd&v).

“Tot nu toe is 'renure' nog verboden, maar de landbouwsector is sterk vragende partij.

Het is de overheid weer geweest

“De overheid is vaak de schietschijf van ondernemingen, die het om welke reden(en) dan ook niet kunnen waarmaken en failliet gaan”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Nu is dat weer zo voor de firma NV Cabin Company, die zoveel mogelijk slow cabins wou plaatsen in Vlaanderen, om het hier niet te hebben over de familie Van Hool in Lier.(1)
Naar zichzelf kijken, doen ze zelden of niet.

Subsidies voor natuur- en milieuverenigingen, maar …

De Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie van het Vlaams Parlement heeft op dinsdag 26 maart 2024 een nieuw decreet goedgekeurd waarbij natuur- en milieuverenigingen Vlaamse subsidies kunnen bekomen.
Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove verving collega Bruno Tobback namens VOORUIT.

VOORUIT of ACHTERUIT

Het leven kan enkel achterwaarts worden verstaan, maar moet voorwaarts geleefd worden.

Stad Sint-Truiden: het volgende schandaal

“Opnieuw is er een schandaal opgedoken in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “En weer met de cd&v en voormalig burgemeester Veerle Heeren in een hoofdrol. 

Zit daar geen systeem achter? Als u het mij vraagt, ja.

Waarom geen hondenlooplosweide in het centrum van Sint-Truiden?

“Met de klimaatverandering en de verhitting van de steden is het belangrijk dat de stad Sint-Truiden begint met na te denken over groene ruimtes in het centrum, net zoals andere steden dat doen”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ja, dat gaat geld kosten. Maar beleid is een kwestie van prioriteiten en voor VOORUIT is actie tegen de toenemende klimaatopwarming daar één van. 

Steeds meer eigendommen in stadscentra worden of zullen gekocht worden om er groene ruimtes te voorzien.

Pagina's