Mijn stad Sint-Truiden

Parkeerregeling sportcomplex Sint-Pieter: VOORUIT tevreden!

Het autonoom gemeentebedrijf TRUPARC (Sint-Truiden) heeft beslist dat er kortelings twee uur gratis kan geparkeerd worden door alle sporters in het sportpark en alle gebruikers van het zwembad.
Nadien moet er één euro per uur betaald worden.

Dat is precies wat ik al enkele malen voorgesteld heb tijdens gemeenteraden en vergaderingen van het autonoom gemeentebedrijf TRUPARC”, zegt gemeenteraadslid Eddy El Herbouti. “We zijn dan ook tevreden als VOORUIT met dit compromis.”

The Big Shift in Sint-Truiden

“Op maandag 15 mei 2022 krijgt u de kans om mee vorm te geven aan de VOORUIT-voorstellen rond klimaat”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Kom mee debatteren met collega Els Robeyns en mijzelf”. 

Dansnamiddagen in volkshuis Curieus

De volgende dansnamiddag van S-Plus - en VOORUIT Sint-Truiden gaat door op zondag 5 juni 2022 in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46.

Iedereen is hartelijk welkom”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Bedankt Conner!

“Het was een vol huis tijdens de gespreksavond met VOORUIT voorzitter Conner Rousseau op donderdag 5 mei 2022”, zegt collega Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.

Nieuwsbrief VOORUIT Sint-Truiden

De volgende nieuwsbrief van VOORUIT Sint-Truiden is verschenen.

Hieronder vindt u nummer zeven.

Be-Le-Vingen (in Bevingen) geopend

Op zaterdagnamiddag 30 april 2022 werd de tentoonstelling ‘Be-Le-Vingen’ van de vzw Kunst Groen officieel geopend in zaal Bevingen, Bevingen-Centrum 13 in Bevingen (Sint-Truiden).

“Er is veel mediabelangstelling voor ons initiatief”, zegt voorzitter van de vzw Kunst Groen Ludwig Vandenhove.
“Dat is een goede zaak.
Normalerwijze moet dat de komende weken en maanden heel wat publiek opleveren voor het dorp Bevingen en voor de natuurwandeling in Straeten (Bevingen) en in de vallei van de Cicindria.”

Conner komt naar Sint-Truiden

“Op donderdag 5 mei 2022 is het zover: VOORUIT voorzitter Conner Rousseau komt naar Sint-Truiden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

U zal/wil er toch ook bij zijn!

 

Dansnamiddagen in volkshuis Curieus: terug vertrokken!

“We zijn terug vertrokken met de dansnamiddagen van S-Plus en VOORUIT in volkshuis Curieus Sint-Truiden (Breendonkstraat 46)”, zegt Ludwig Vandenhove.

Het is altijd aarzelend beginnen na de Covid19-periode, zeker als het over senioren en ouderen gaat. Maar het was al direct een meevaller op onze rode feestdag 1 MEI.

Be-Le-Vingen

Op zaterdag 30 april 2022 opent de tentoonstelling Be-Le-Vingen (in Bevingen), het volgende project van de vzw Kunst Groen.

We zijn er andermaal in geslaagd een mooie combinatie te maken van de natuur en kunst in de openbare ruimte”, zegt voorzitter Ludwig Vandenhove.

“Dit keer zijn we te gast in de deelgemeente Bevingen van Sint-TruidenDe kunstwerken zullen onder andere tentoongesteld worden langs de natuurwandeling in Straeten (Bevingen) en in de vallei van de Cicindria.

De opbouw is al een hele week bezig.

“Wij kunnen niet anders”

Dat zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove als reactie op het gegeven dat de VOORUIT- fractie in Sint-Truiden een klacht zal indienen bij de hogere overheid tegen het nieuwe gemeentelijk reglement wanneer en hoe digitale gemeenteraden zullen verlopen.

We zouden slecht oppositie voeren als we dat niet zouden doen”, aldus Ludwig Vandenhove.
Het is ons recht, neen zelfs onze plicht als VOORUIT om klacht in te dienen tegen deze gang van zaken.

Pagina's

Abonneren op RSS - Mijn stad Sint-Truiden