Mijn stad Sint-Truiden

Seniorentoets bij elke (belangrijke) beslissing

“De groep van senioren wordt steeds maar groter, omdat mensen gelukkig langer gezond blijven en langer leven”, zegt Ludwig Vandenhove. “In Sint-Truiden bijvoorbeeld is bijna 1/4de van de bevolking ouder dan 65 jaar (23,6%).(1)

“Zoals ik al vaak gezegd en geschreven heb, zou er daarom een seniorentoets bij elke belangrijke beleidsbeslissing moeten komen. Met andere woorden, in welke mate wordt er rekening gehouden met de belangen van senioren? Ik heb dit onder andere aangehaald tijdens studiedagen en debatten in het Vlaams Parlement. 

Kosten en gebruik skyboxen Koninklijke Sint-Truidense Voetbal Vereniging (KSTVV) blijven vragen oproepen

“Dat schrijven wij als VOORUIT Sint-Truiden in een persbericht van fractieleider Gert Stas en gemeenteraadslid Eddy El Herbouti”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Wij hebben al diverse keren gevraagd, én tijdens gemeenteraden, én schriftelijk wie en wanneer gebruik gemaakt heeft van die skybox. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn als er een elektronisch overzicht zou gemaakt worden, noemen we het een logboek.

Wij respecteren Audit Vlaanderen

“Audit Vlaanderen heeft de laatste jaren vier rapporten, zogeheten forensische audits, over het stadsbestuur van Sint-Truiden gepubliceerd. En als VOORUIT nemen wij die audits ernstig”, zegt Ludwig Vandenhove.
 

Dansnamiddag in volkshuis Curieus

De volgende dansnamiddag in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 in Sint-Truiden gaat door op zondag 18 augustus 2024.

Iedereen is van harte welkom.
Toegang gratis”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

Jaloers op geveltuinen in Nederland

“Nederland is voor mij nooit het gidsland geweest, zoals voor vele Vlamingen. Maar op hun geveltuinen in de centra van zelfs grotere steden ben ik een beetje jaloers”, zegt Ludwig Vandenhove. 

Elke gemeente gelijk voor de wet

“Alle Belgische gemeenten zouden, bijvoorbeeld in verhouding tot de bevolking, proportioneel asielzoekers moeten opvangen”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Dat zou wettelijk moeten vastgelegd worden.

Dat blijft mijn stelling en dat is louter een kwestie van solidariteit.

Maar wat blijkt?
42 gemeenten of 1/7de van de Vlaamse gemeenten doet geen enkele opvang van asielzoekers, ze willen of ze kunnen niet.(1)
Voor mij is dat vooral niet willen en dat kan niet.

Mijn pleidooi.

Gemeenteraadsverkiezingen zondag 13 oktober 2024: VOORUIT lijst Sint-Truiden

“De lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 van VOORUIT is, op twee kandidaten na, rond”, zegt lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

“Lees hieronder de bijdrage op de lokale nieuwswebsite www.truiensnieuws.be(1).”

Visvijver Heidemeren Runkelen (Sint-Truiden): cd&v-N-VA-Open Vld volgt VOORUIT

De cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid gaat het domein Heidemeren, met de visvijver (Binderveldseweg 5) en een stuk natuurgebied, uiteindelijk niet verkopen”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Een goede beslissing: als het goed is, zeggen wij het ook.

De stad Sint-Truiden heeft al heel wat eigendommen verkocht en plant er nog om de omvangrijke financiële put te dempen.
Uiteindelijk verarmt dat de stad.

VOORUIT Sint-Truiden klaar met verkiezingslijst

“VOORUIT Sint-Truiden heeft tijdens een algemene ledenvergadering op maandag 8 juli 2024 unaniem de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 goedgekeurd.(1)
Er ontbreken voorlopig twee vrouwelijke kandidaten, waarmee de gesprekken momenteel nog lopen”, aldus lijstrekker Ludwig Vandenhove.

“Ondanks het feit dat er heel wat niet-VOORUIT leden op de lijst fungeren, houden wij er altijd aan het laatste woord te laten aan onze leden.
Tradities en statuten zijn er om gerespecteerd te worden. 

 

Truckrun & -Show Sint-Truiden: moet een traditie worden

“Tijdens het weekend van vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 werd voor de tweede maal een Truckrun & -Show op de voormalige basis in Brustem (Sint-Truiden), in en rond hangar 66, georganiseerd door de Truiense Truckers.
Ik was er, net zoals vorig jaar, bij met een uitgebreide delegatie van VOORUIT”, zegt Ludwig Vandenhove.

Pagina's

Abonneren op RSS - Mijn stad Sint-Truiden