Mijn stad Sint-Truiden

Parking station Sint-Truiden: ook gehandicapten moeten betalen

“Nu blijkt dat tevens personen met een handicap zullen moeten betalen op de Nationale Maatschappij van Belgische Spoorwegen (NMBS)-parkings van Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Onvoorstelbaar en spijtig.

De grootste

Met het als onafhankelijke gaan zetelen van een voormalig cd&v-gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Sint-Truiden is VOORUIT nu de grootste fractie met 10 zetels.

Een historisch moment! Maar wij willen dat als VOORUIT ECHT realiseren na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 november 2022: voor de eerste maal in de geschiedenis als Socialisten de sterkste groep zijn.

 

Stad Sint-Truiden zet bibliotheeksamenwerking met Nieuwerkerken stop

“Een spijtige zaak”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Die samenwerking is nog een beslissing van mij als burgemeester in het begin van mijn loopbaan.

Om dan nog niet te spreken over de manier waarop de stad Sint-Truiden dat heeft laten weten: gewoon per brief en zonder overleg. Dat is gewoonweg geen stijl om zo te handelen. (1)

De officiële reden is: gebrek aan personeel.
Eerlijk, ik vind dat geen reden, dat kan opgelost worden.

Dansnamiddag Volkshuis Curieus op zondag 4 december 2022

De volgende dansnamiddag van S-Plus en VOORUIT gaat door op zondag 4 december 2022 vanaf 13u3à in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46, 3800 Sint-Truiden.

“Iedereen is van harte welkom in een goed verwarmde zaal”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Om en bij de 1 300 gezinnen in Sint-Truiden op wachtlijst voor een sociale woning

Dat blijkt uit een analyse van het Studiecentrum Willy Claes op basis van de meest recente cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).

Ieder persoon en gezin hebben recht op een woning, dat is een basisrecht”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Deze hoge cijfers blijven dan ook een spijtige vaststelling.

Parking station Sint-Truiden: betalen vanaf dinsdag 29 november 2022

De kogel is door de kerk: vanaf dinsdag 29 november 2022 zal er moeten betaald worden om te parkeren op de Nationale Maatschappij van Belgische Spoorwegen (NMBS)-parking aan het station van Sint-Truiden.
Zowel voor de gebruikers van het openbaar vervoer, als voor alle anderen, die er hun wagen parkeren.

“Voor wie regelmatig het station frequenteert, was het al even duidelijk dat het er stond aan te komen: de werken aan de installatie van automatische slagbomen waren al een tijdje afgerond”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ik weet van niets”

“Blijkbaar is dat het antwoord van een aantal cd&v’ers op het nieuws, noem het maar een volgend schandaal, dat er geld van stad Sint-Truiden terecht zou zijn gekomen bij de vzw Vrienden van Veerle Heeren (1)”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Tijdens de extra commissievergadering van de gemeenteraad op maandag 14 november 2022 is dat alleszins al gezegd door zowel gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans, als door toenmalig schepen van Financiën en toekomstig burgemeester Ingrid Kempeneers.

Oorlogskinderen

‘Oorlogskinderen’ is de titel van de tentoonstelling, die nog tot en met zondag 20 november 2022 loopt in de deelgemeente Halmaal (Sint-Truiden).
Locaties: hoeve Houwaer, Halmaaldorp 10 en Sint-Petrus-Pauluskerk.

Andermaal een mooi initiatief van Halmaal Art”, zegt Ludwig Vandenhove.

Nieuwe scholencampus achter station: geen goede keuze

De werken aan de nieuwe scholencampus van Hasp-O Centrum achter het station van Sint-Truiden vorderen snel. Maar daarmee komen de te verwachten verkeers- en andere problemen ook steeds maar dichterbij.

“Dat bleek nog maar eens tijdens de vergadering van de gemeenteraadscommissie op dinsdag 8 november 2022 rond de toekomstige schoolomgeving Bogaardenstraat en Fabrieksstraat”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Kaas- en wijnavond op zaterdag 26 november 2022

VOORUIT Sint-Truiden organiseert een kaas- en wijnavond.

Pagina's

Abonneren op RSS - Mijn stad Sint-Truiden