Mijn stad Sint-Truiden

Stad mag visvijver Heidemeren niet verkopen

De stad Sint-Truiden heeft heel wat eigendommen in de uitverkoop gezet om de financiële put te dempen. Ook de visvijver Heidemeren in de deelgemeente Runkelen (Binderveldseweg 5) behoort daarbij. (1)

Ik vind dat de stad Sint-Truiden die visvijver in eigendom moet houden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Ook sportvissers verdienen de kans om hun geliefkoosde hobby en/of sport uit te oefenen.

Kienavond VOORUIT Sint-Truiden

VOORUIT Sint-Truiden organiseert op zondag 13 februari 2022  een kien namiddag in het parochiaal centrum Melveren, Melveren-Centrum 60.

Iedereen is welkom om te komen kienen, maar ook om gewoon eens langs te komen en/of iets te komen drinken”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Een realistische tunnel onder het station van Sint-Truiden

“Dat is wat wij als VOORUIT Sint-Truiden willen”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) en Infrabel voorzien een nieuwe tunnel onder het station van Sint-Truiden om het stationsplein te verbinden met de achterkant, de buurt Nieuw Sint-Truiden.
De bedoeling is de inwoners van de buurt Nieuw Sint-Truiden sneller en beter het stadscentrum te laten bereiken en de kinderen van de nieuw te bouwen school een betere en directe toegang tot het openbaar vervoer te geven.

Puik werk van ANB

“Het Vlaams Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft een goede zaak gedaan voor Sint-Truiden en omgeving met de aankoop van het ‘Volmolenbos’”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Een gebied van 54 hectaren (ha): dat is goed voor de natuur, het klimaat, de recreatie en de mobiliteit (verbinding tussen Stayen en Nieuw Sint-Truiden).
28 ha zal bos worden. Kortom, een mooi biodiversiteitsproject
. (1)

VOORUIT Sint-Truiden = POSITIEF

“Onze politieke tegenstanders proberen ons als VOORUIT Sint-Truiden weg te zetten als ‘te negatief’. Nochtans is het omgekeerde waar”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Als democratisch verkozenen in de gemeenteraad van Sint-Truiden zijn we er allemaal om de stad VOORUIT te helpen.

Gelukkig nieuwjaar!

De Sint-Truidense VOORUIT-fractie in de gemeenteraad en in het bijzonder sociaal comité wensen iedereen een gelukkig en gezond 2022.

“Wij zullen ons oppositiewerkkritisch en constructief, in 2022 blijven verderzetten”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Omwille van Covid19 kunnen we andermaal geen VOORUIT nieuwjaarsreceptie organiseren. Maar we maken dat zo snel mogelijk goed.”

 

“Die willen vooral burgemeester blijven”

Dat is mijn reactie op de OPINIE van Gwendolyn Rutten (Open VLD), burgemeester van Aarschot en Vlaams volksvertegenwoordiger, in De Standaard. (1)
Zij zegt daarin dat lokale democratie minder een zaak is van ideologie, maar meer van betrokkenheid, samen problemen oplossen en besturen.
In feite een pleidooi voor partijoverschrijdende lijsten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in plaats van strikte partijlijsten.

Consumptiebonnen (weer) te laat!

Bepaalde bevolkingscategorieën krijgen van de stad Sint-Truiden een consumptiebon van Trud’Or voor de gedeeltelijke compensatie van de avalfactuur van Limburg.net.
Deze maatregel is er indertijd gekomen op uitdrukkelijke vraag van de VOORUIT-fractie (toen sp.a).
Zij kunnen daarmee voor 25 euro aankopen doen of verbruiken bij de lokale middenstand.

“Hou de eer aan uzelf”

Dat is de boodschap, die gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove geeft aan burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden na de bekendmaking van  de schorsing van zes maanden als gevolg van de vaccinatiefraude.
Hij zei dat tijdens een interview op Televisie Limburg (TVL). (1) (2)

“Veerle Heeren is dit jaar al meer dan twee maanden met ziekteverlof geweest. En dan nu deze schorsing.
Een stad van de omvang van Sint-Truiden verdient ‘een fulltime burgemeester’”, aldus Ludwig Vandenhove.

Veerle Heeren: positie als burgemeester onhoudbaar

Voor VOORUIT is de positie van Veerle Heeren als burgemeester van Sint-Truiden onhoudbaar geworden.

Zij zou best de eer aan zichzelf houden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u het persbericht van VOORUIT Sint-Truiden.

Pagina's

Abonneren op RSS - Mijn stad Sint-Truiden