Mijn stad Sint-Truiden

Dansnamiddagen S-Plus en VOORUIT Sint-Truiden

De data voor de dansnamiddagen van S-Plus en VOORUIT Sint-Truiden liggen vast voor het ganse jaar 2023.
Locatie: volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46, Sint-Truiden.

Kapitaalsverhoging DronePort: VOORUIT zegt neen

“Mocht een gemeente of stad failliet kunnen gaan, dan zou Sint-Truiden er dicht bij zijn”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “ En toch blijft de cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid doen alsof er niets aan de hand is.

Nu is er het plan van het Autonoom Gemeentebedrijf voor de Ontwikkeling van Sint-Truiden (AGOST) om een kapitaalsverhoging te doen in DronePort voor 1 742 732 euro.
Onverantwoord, gezien de financiële toestand van de stad Sint-Truiden
.

Waar plaatst de stad Sint-Truiden verdorie verkeersborden?

“Het is onvoorstelbaar waar de stad Sint-Truiden overal verkeersborden plaatst”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Vorige maand is de René Lambrechtsstraat nog in het nieuws gekomen, omdat er liefst 13 verkeerspalen in hun straat staan. (1)(2)
Het antwoord van burgemeester Ingrid Kempeneers tijdens de gemeenteraad van maandag 28 februari 2023: “het is een proefopstelling en de borden staan wettelijk”.

Justitie defederaliseren: ik heb een andere mening

“Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) heeft een studie laten uitvoeren door de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) - door de grondwetspecialisten Stefan Sottiaux en Arvid Rochtus - om te komen tot een eigen Vlaamse justitie”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Voor mij een nutteloze oefening: ons land moet juist éénvoudiger gemaakt worden in plaats van ingewikkelder.

Stadsbestuur Sint-Truiden: zet dat contract met KSTVV stop!

“Ondanks de belofte door ‘het nieuwe stadsbestuur’, bij het aantreden (de tweede keer!) van burgemeester Ingrid Kempeneers, dat het sponsorcontract met de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) zou opgezegd worden, blijft de stad Sint-Truiden loges huren op Stayen”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Niet te verantwoorden omwille van de ernstige financiële toestand van de gemeentefinanciën en de discriminatie ten aanzien van andere sportclubs.

‘Geef ons Ruimte’

Beweging.net organiseerde recent, naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger, een bevraging ‘Geef ons Ruimte’ bij meer dan 700 vrijwilligers van diverse verenigingen. (1) (2)

Een goed initiatief”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Als de gemeentebesturen er nu maar rekening mee houden in hun beleid naar het verenigingsleven toe.

LEO’s bike collection

“Op donderdag 16 maart 2023 heb ik nogmaals het wielermuseum van Leo Moors in Zepperen (deelgemeente Sint-Truiden) - LEO’s bike collection’ - bezocht met een VOORUIT-delegatie.
VOORUIT-bestuurslid Dirk Knapen, zelf van Zepperen en goede vriend van Leo, heeft alles praktisch geregeld”, zegt Ludwig Vandenhove.

Nieuwsbrief nr. 180

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Gratis naar Plopsaland in De Panne

VOORUIT organiseert een familiedag in Plopsaland in De Panne.

Gratis voor VOORUIT-leden”, aldus Ludwig Vandenhove.

Eerste quiz VOORUIT Sint-Truiden: succes

Op zaterdag 11 maart 2023 organiseerde VOORUIT Sint-Truiden voor de eerste maal een quiz in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46.

Wij vinden het belangrijk als beweging om jaarlijks een aantal activiteiten te organiseren. En daarmee zoeken we naar afwisseling. Het is ook telkens een mogelijkheid, buiten de traditionele aanwezigheidspolitiek, om in contact te komen met de bevolking.

Pagina's

Abonneren op RSS - Mijn stad Sint-Truiden