oktober 2023

Commerciële woonzorgcentra: wat is dat toch?

“Er is weer een commercieel woonzorgcentrum - ‘Ons Geluk’ in Oostende - onder verhoogd Vlaams toezicht geplaatst”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“‘Ons Geluk’ behoort tot de groep Care-Ion. (1)

Het aantal klachten bij private woonzorgcentra is de laatste tijd niet meer bij te houden. (2)

De huidige Vlaamse regering van N-VA-cd&v-Open Vld laat na om de controles drastisch op te drijven en de nodige sancties te nemen.
Dat is prioritair werk voor de nieuwe Vlaamse regering na de verkiezingen van 2024.

Kaas- en wijnavond VOORUIT Sint-Truiden

“Op zaterdag 25 november 2023 organiseert VOORUIT Sint-Truiden de inmiddels al traditionele kaas- en wijnavond”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Hieronder vindt u alle praktische informatie.
Iedereen is van harte welkom.” 

“Stoppen? Neen, politiek is mijn leven”

Dat is de titel van een interview met Ludwig Vandenhove op de lokale nieuwswebsite ‘Sintruin Begot!’ over de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024.

Hieronder vindt u het integraal artikel.

Exclusieve foto’s Willy Claes

“Onze Limburgse Socialistische voorman Willy Claes wordt op vrijdag 24 november 2023 85 jaar”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Willy blijft mijn groot voorbeeld in de politiek."

 

Verkopen om stadskas te vullen

“De stad Sint-Truiden biedt (opnieuw) heel wat eigendommen te koop aan, zogezegd omdat er geen bestemming (meer) voor is. De echte waarheid is echter dat alle middelen ingezet worden om de financiële toestand van de stad Sint-Truiden er iets beter te laten uitzien”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Een gezin dat eigendommen van de hand doet, verarmt zich.
Voor een gemeente is dat niet anders. Dus met deze operatie verarmt de stad Sint-Truiden zich verder.

Intrafamiliaal geweld verder aanpakken

“Intrafamiliaal geweld blijft een groot probleem in Vlaanderen. Daarom moeten alle mogelijkheden en middelen ingezet worden om het verder aan banden te leggen”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“In Mechelen is er een proefproject opgestart onder de titel ‘Handle with Care’.
De lokale politie werkt er samen met de kleuter- en lagere scholen om de impact van intrafamiliaal geweld op de kinderen te verminderen.

Dansnamiddag S-Plus en VOORUIT Sint-Truiden

“De volgende dansnamiddag van S-Plus en VOORUIT gaat door op zondag 5 november 2023”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Iedereen is welkom.
Hieronder vindt u alle praktische informatie.”

Interelectra cv, Infrax cv, Fluvius cv

Een toevallig gesprek met een werknemer van Fluvius cv (1) (taverne Verdi, Grote Markt 15, Sint-Truiden op zaterdag 28 oktober 2023) : “Hoe is het? Goed, maar bij Infrax cv was het beter en bij Interelectra cv nog beter. 
Voor de klanten, qua dienstverlening en voor het personeel.” 

Weer maar eens de bevestiging dat groter en fusies (net) niet altijd beter zijn.

Meer controle op commerciële dierenverkoop

“Ik heb hier al vaak op aangedrongen in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Vorige week tijdens de hoorzitting rond de dierenasielen (1) is nog maar eens gebleken dat er vooral bij de verkoop van honden, de zogeheten broodfok, grote problemen zijn en blijven.

Er zou, naast sensibilisering en preventie van potentiële hondenbezitters, veel meer controle en handhaving moeten zijn.

Nieuwsbrief nr. 212

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Weer maar eens de hoogstamboomgaarden 

“Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) werken momenteel aan een systeem van Artificiële Intelligentie (AI) om in de toekomst illegale kappingen en/of kappingen zonder vergunning te kunnen vaststellen en er snel kunnen tegen op te treden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Kiennamiddag VOORUIT Sint-Truiden

VOORUIT Sint-Truiden organiseert opnieuw een kiennamiddag.

Iedereen is van harte welkom, ook om iets te komen drinken”, zegt Ludwig Vandenhove.
 

Subsidies voor landbouwers, die activiteiten verbreden

“Er is aangekondigd dat landbouwers, die hun bedrijfsbezigheden willen diversifiëren, naast alle bestaande subsidies, een nieuwe vorm van financiering zouden kunnen krijgen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordigers Ludwig Vandenhove.

Pagina's