Truckrun & -Show Sint-Truiden: moet een traditie worden

“Tijdens het weekend van vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 werd voor de tweede maal een Truckrun & -Show op de voormalige basis in Brustem (Sint-Truiden), in en rond hangar 66, georganiseerd door de Truiense Truckers.
Ik was er, net zoals vorig jaar, bij met een uitgebreide delegatie van VOORUIT”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Een mooi initiatief, het moet een traditie worden in Sint-Truiden.
Het is een evenement dat we nog niet hadden in onze stad.

Er waren onder andere een truckshow, een truckrun, een free party, een lichtshow, een fooddorp met diverse eetstanden, veel randanimatie, ook voor kinderen en een run voor personen met een handicap.

Deze activiteit komt het imago van de truckchauffeurs en van de sector ten goede. Trucker wordt evenzeer meer en meer een knelpuntberoep en zoiets kan bijdragen om hieraan te verhelpen. Zo vertelde een mama mij dat haar zoontje onmiddellijk weg was van de trucks, dus op naar de speelgoedwinkel en misschien maakt hij er later wel zijn beroep van.

Als buitenstaanders hebben wij gemakkelijk zeggen, maar zulke Truckrun & -Show vraagt een grote inspanning van de betrokken firma’s en hun chauffeurs. En uiteraard van de vele vrijwilligers.

Ik deed zelf het slotwoord van het evenement en samen met de VOORUIT collega-gemeenteraadsleden Eddy El Herbouti en Maurice Hollebeke en VOORUIT-kandidate voor de komende gemeenteraadsverkiezingen Linda Coninckx de prijsuitreiking.

Bedankt en proficiat aan alle deelnemers, aanwezigen en zeker aan alle medewerkers en vrijwilligers.
In het bijzonder aan 2x Tom, Wim, Gunter, Bryan en Gert. En aan VOORUIT-bestuurslid Dirk Knapen voor de foto’s.”
___