Wij respecteren Audit Vlaanderen

“Audit Vlaanderen heeft de laatste jaren vier rapporten, zogeheten forensische audits, over het stadsbestuur van Sint-Truiden gepubliceerd. En als VOORUIT nemen wij die audits ernstig”, zegt Ludwig Vandenhove.
 
“Ik citeer: “Audit Vlaanderen voert audits uit bij de lokale besturen in Vlaanderen. Concreet gaat het om de gemeenten en Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW’s), de autonome gemeentebedrijven, de welzijnsverenigingen, de provincies en de autonome provinciebedrijven. We doen daarbij een evaluatie van de organisatiebeheersing en formuleren aanbevelingen om die te versterken. De finale rapporten van de audits publiceren we op onze website, behalve wanneer het om forensische audits gaat.”(1)
 
Inderdaad, wij hadden als VOORUIT een akkoord met voormalig cd&v-gemeenteraadslid (nu onafhankelijke) Carl Nijssens om kandidaat te zijn op de VOORUIT-lijst in Sint-Truiden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Maar wij hebben daarvan afgezien na de forensische audit van Audit Vlaanderen. 
Ik citeer opnieuw: “Dat is volgens het rapport van Audit Vlaanderen een inbreuk op de wet rond de overheidsopdrachten”. En: “Carl Nijssens maakte volgens de auditeurs verschillende fouten in dit dossier.”(2)
 
De inhoud van het rapport is de enige reden waarom wij als VOORUIT, ondanks het eerder akkoord, Carl Nijssens niet meer op de VOORUIT-lijst plaatsen.
Wij nemen Audit Vlaanderen ernstig.”
---