VOORUIT Sint-Truiden klaar met verkiezingslijst

“VOORUIT Sint-Truiden heeft tijdens een algemene ledenvergadering op maandag 8 juli 2024 unaniem de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 goedgekeurd.(1)
Er ontbreken voorlopig twee vrouwelijke kandidaten, waarmee de gesprekken momenteel nog lopen”, aldus lijstrekker Ludwig Vandenhove.

Ondanks het feit dat er heel wat niet-VOORUIT leden op de lijst fungeren, houden wij er altijd aan het laatste woord te laten aan onze leden.
Tradities en statuten zijn er om gerespecteerd te worden.

 

Enkele weken geleden was al bekend geworden dat ik zelf lijsttrekker en kandidaat-burgemeester ben.
Als VOORUIT willen wij de grootste partij worden om de burgemeester te kunnen leveren.
VOORUIT denkt dat ze met mij een geschikt profiel hebben - met mijn grote politieke ervaring en mijn sterk netwerk - dat de bevolking kan overtuigen om ons hun vertrouwen te schenken. En om alle eventuele misverstanden weg te nemen: ik zal fulltime en de volledige legislatuur van zes jaar ter beschikking zijn van Sint-Truiden en de bevolking. 

De partijen, die de volgende legislatuur de stad Sint-Truiden moeten besturen, zullen het niet gemakkelijk hebben.
Er is de meer dan lege stadskas en het fel gedeukte imago omwille van de vele schandalen. Maar dat schrikt ons als VOORUIT niet af, wij willen onze verantwoordelijkheid nemen.

Wij werken momenteel aan een realistisch verkiezingsprogramma zonder loze beloften en binnen de financiële mogelijkheden. 

De lijst van VOORUIT is een mix van ervaring en van jonge en nieuwe mensen.
Wij vinden het belangrijk dat de burgers herinnerd worden aan hoe wij van 1995 tot 2012 de stad mee bestuurd hebben onder mij als burgemeester. Daarom fungeren een aantal personen, die toen schepen geweest zijn, op de lijst: Filip Moers als lijstduwer, Hilde Cops-Visser op de 34ste plaats en Johnny Vangrieken op de 33ste plaats.

Onze lijst is meer dan ooit de afspiegeling van de bevolking qua leeftijd, beroepen, dorpen en buurten en hobby’s.
Qua leeftijd volgt de samenstelling de bevolkingspiramide en de evolutie ervan in Sint-Truiden.
59,7% bevindt zich tussen de 18 en 64 jaar, op de VOORUIT lijst 81,82%.
23,6% is 65 jaar of ouder, op de VOORUIT lijst 17,14%.(2)
De bevolking wordt steeds ouder en het is belangrijk dat die goed vertegenwoordigd zijn. Enkel zo zal het beleid er maximaal op inspelen.
Onze jongste kandidaat is 25, onze oudste kandidaat 79 jaar.

Qua beroepen is er een brede waaier: arbeiders (belangrijk voor een Socialistische partij en daar zijn we fier op), bedienden (hoger en lager kader), bedrijfsleider en zelfstandigen, horeca, defensie, dokter en zorgpersoneel (belangrijk in een zorgstad als Sint-Truiden), onderwijs, student, ambtenaren, politie en gepensioneerden.

Alle dorpen en buurten zijn vertegenwoordigd.

Hetzelfde geldt voor de vrijetijdsbesteding: allerlei sporten, cultuur, carnaval, actief in adviesraden, muziek, etc.

Een lijst met heel wat niet VOORUIT-leden, in feite een OPEN lijst, maar tegelijkertijd goed ingebed binnen de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA) met een aantal personeelsleden en/of militanten van de mutualiteit SOLIDARIS, voorheen DE VOORZORG en het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV). Neen, dat is geen tegenstelling, wel een bewuste keuze.
De niet-leden geloven in ons project om de stad Sint-Truiden er opnieuw bovenop te helpen, daarom zijn zij kandidaat. 

Kortom, echt een doorsnede van de Truienaars.


www.hbvl.be, zondag 14 juli 2024.

Er zijn twee mandatarissen, die omwille van persoonlijke redenen geen kandidaat meer zijn: Ann Knaepen en Marleen Thijs.
Wij willen hen uitdrukkelijk bedanken voor hun jarenlange inzet.

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 kan starten!”

Hieronder vindt u de perstekst en de lijst.


___