augustus 2022

Ziek

Tegenwoordig heb ik al voor elke gemeenteraad in Sint-Truiden een slecht gevoelna de gemeenteraad voel ik mij echt ziek.

Een voorzitter, die permanent de oppositie onderbreekt, niet of onvoldoende antwoorden en/of langs de kwestie antwoorden vanuit de meerderheid, liegen, ja liegen over bepaalde dossiers, de gemeenteraad niet serieus nemen, etc. Kortom, de gemeenteraad verloopt zoals de stad Sint-Truiden bestuurd wordt, onze stad onwaardig.

Handen af van de index!

“Voor ons als VOORUIT is het duidelijk: handen af van de index!”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Het Belgisch indexsysteem is uniek in de wereld, het beschermt de bevolking maximaal tegen prijsstijgingen en inflatie.
Daar mag onder geen enkel beding aan geraakt worden.  

Menstruatiearmoede: praat erover

Tijdens de gemeenteraad van maandag 29 augustus 2022 heeft VOORUIT Sint-Truiden bij monde van gemeenteraadslid Marleen Thijs nog maar eens aangedrongen dat de stad Sint-Truiden meer initiatieven zou nemen rond maandverband of tampons.
Vorig jaar heeft ze dat nog eens gedaan. Maar opnieuw tevergeefs: het blijft beperkt tot het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) dat “discreet vrouwen helpt, die het nodig hebben” (dixit schepen van Sociale Zaken Pascal Monette).

Geen nieuw initiatief rond geboortebo(o)m(en) in Sint-Truiden

“Als VOORUIT Sint-Truiden hadden wij een bijkomend agendapunt toegevoegd voor de gemeenteraad van maandag 29 augustus 2022 om opnieuw een initiatief rond een jaarlijkse geboorteboom te nemen voor alle borelingen in dat jaar”, zeggen fractieleider Gert Stas en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Maar de cd&v-Open Vld-N-VA gunde het ons weer niet. Nochtans een beleidsitem dat jaren goed gewerkt heeft, niet teveel kost en dat heel wat elementen verzamelt: gezinsbeleid, klimaat en milieu en ontwikkelingssamenwerking. Dus ons agendapunt is niet goedgekeurd.

Bernard: dikke proficiat!

Op zondag 28 augustus 2022 heeft Bernard Derwa, de oprichter en bezieler van de lokale nieuwswebsite www.trudocs.be, nog eens een demonstratie gegeven qua dressuur van zijn paarden.
Locatie: Centrum Therapeutisch Paardrijden (CTP) vzw, Dorpsstraat 66 X in Attenhoven (Landen).

Prachtig wat Bernard kan met die paarden”, zegt Ludwig Vandenhove.

Nog eens bij de Ahmadiyya moslimgemeenschap

“Op zaterdag 27 augustus 2022 was ik nog eens te gast bij de Ahmadiyya moslimgemeenschap”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Zij hebben tijdens het afgelopen weekend hun jaarlijkse bijeenkomst van de Belgische gemeenschap georganiseerd in hun centrum Bait ur Raheem in Alken, Steenweg 300.

Domein Speelhof Sint-Truiden: onderhoud graag!

“Bijna een jaar geleden schreef ik ongeveer dezelfde tekst op mijn website en facebook”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Inmiddels is er weinig veranderd. Zo staat er nog steeds geen nieuwe pomp in de slotgracht van het  domein Speelhof met alle gevolgen van dien voor de natuur en de vissen.

Wie regelmatig het domein Speelhof bezoekt, zoals mijn oude schoolmakker Erwin (Breesch) dagelijks doet, kan er niet langs kijken: op diverse plaatsen in de slotgracht heeft het water een vieze kleur en een vieze geur, zeker op die plaatsen waar veel rottende bladeren liggenGevolg: vuil water, stank, overlast.
Neen, en dit heeft niets te maken met de droogte. Wel met het ontbreken van een pomp of pompen, die het water van de bron in de slotgracht stuwen.

Kansen

Ik heb de mogelijkheid gehad om in mijn politieke loopbaan -en in mijn leven- veel kansen te grijpen. Maar ik heb er ongetwijfeld een aantal gemist.

Maar geldt dat niet voor de meeste mensen?

Dansnamiddag met Freddy Davis - zondag 4 september 2022

“Op zondag 4 september 2022 hernemen de dansnamiddagen van S-Plus- en VOORUIT Sint-Truiden in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Bij die gelegenheid is er een gastoptreden van Freddy Davis.

Nieuwsbrief nr. 151

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Is er voldoende aandacht voor de illegale jacht op beschermde diersoorten?

“Kan beter”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Naar aanleiding van een voorval met een dode das in een jutezak in het Albertkanaal in Hasselt, vroeg ik actuele cijfers op aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).

Kienavond VOORUIT Sint-Truiden op vrijdag 26/08

Op vrijdag 26 augustus 2022 organiseert VOORUIT Sint-Truiden een kienavond.

Locatie: lokaal Boogschutters ‘De Ware Vrienden’, Terbiest 130, 3800 Sint-Truiden.

Kom gerust langs om te kienen of om gewoon iets te drinken”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Alles pakken ze ons – Limburg - af

"Vlaanderen blijft maar centraliseren, nu weer het ochtendprogramma van de regionale radiozenders van Radio 2” (1)(2), zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Voor mij is dat een slechte beslissing.
Het regionale nieuws van Radio 2 zorgt er net voor dat de Vlaamse Radio en Televisie (VRT) dichter bij de burger staat.
Bepaald regionaal nieuws krijg je nu éénmaal nationaal niet ‘verkocht’.

De reactie van de meeste gouverneurs is terecht en dat is hun taak: zij worden betaald om de provinciale belangen te verdedigen.

Pagina's