september 2021

Thuiswerk?

Met de Covid-19 crisis is thuiswerk meer dan ooit ingeburgerd.
Zelfs in organisaties, bedrijven en administraties waar dat vroeger onbespreekbaar was, is dat nu geheel of gedeeltelijk-tijdelijk- ingevoerd (geworden).

Wat brengt de toekomst?

Wat met de egelpopulatie?

“De situatie van de egelpopulatie in Vlaanderen ziet er niet goed uit. En er is geen kentering.
Er moeten dringend maatregelen genomen worden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Daarom stelde ik er een nieuwe schriftelijke vraag over aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag van Ludwig Vandenhove en het antwoord van minister Zuhal Demir.

Dierproeven op honden

Het farmaceutische bedrijf Janssen Pharmaceutica gebruikt nog steeds honden voor wetenschappelijk onderzoek. Dat gebeurt onder andere om het verband tussen epilepsie en hartritmestoornissen vast te stellen.

Korte gemeenteraad, maar…

Op maandag 27 september 2021 was het de maandelijkse gemeenteraad in Sint-Truiden.
“Relatief weinig agendapunten met dan nog heel wat dossiers met betrekking tot diverse kerkfabrieken”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Dus er werd vanuit gegaan dat het een korte en rustige gemeenteraad zou zijn.

Maar dat was buiten de N-VA-schepenen Jelle Engelbosch en Jo François en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans gerekend.

Ontevredenheid

De tragiek van ons tijdperk, placht Jojo te zeggen, is dat de mensen hun persoonlijke ontevredenheid verwarren met een politiek probleem

Advocaat.be volgt (onder andere) VOORUIT

Advocaat.be, de vroegere Orde van Vlaamse Balies, stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het decreet van Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir dat het moeilijker maakt een omgevingsvergunning te betwisten. Onder andere VOORUIT heeft tegen dit decreet gestemd in het Vlaams parlement.

‘Het Zonnelied Verbeeld’

‘Het Zonnelied Verbeeld’ is een kunstwedstrijd in beeldende kunsten, die het museum ‘De Mindere’ in Sint-Truiden (Capucienessenstraat 1) georganiseerd heeft.
Het opzet kadert in het festival ‘Zin in Zomer’.

Wat is het Zonnelied?
Een gebed, een lied uit de Rooms-katholieke traditie van de hand van de heilige Franciscus van Assisi.
Het is het eerste lied dat in het Italiaans, in een Umbrisch dialect, werd geschreven.

Maatwerk

Op donderdag 23 september 2021 was er een hoorzitting over maatwerk bij individuele inschakeling in de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie van het Vlaams parlement.
Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was aanwezig namens VOORUIT.

Als bestuurder van De Springplank vzw ben ik nog al geïnteresseerd in de sociale economie”, zegt Ludwig Vandenhove.

Spreken voor de Boerenbond (BB)

Op dinsdag 21 september 2021 was Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove te gast op het provinciaal bestuur van de Boerenbond (BB) Limburg in Hasselt (Ontmoetingscentrum Rapertingen, Luikersteenweg 395).

“Niets wat ik zo graag doe als gaan spreken en debatteren”, zegt Ludwig Vandenhove. “Maar nu was het wat ongewoon, ik was zelfs een beetje nerveus ondanks mijn lange politieke ervaring. Met de actuele perikelen rond de landbouw, met onder andere de mest- en de stikstofproblematiek, was het toch een beetje ‘in het hol van de leeuw’ gaan spreken.

Eindelijk!

Op zaterdag 25 september 2021 heeft VOORUIT Sint-Truiden de eerste activiteit na Covid19 georganiseerd: de jaarlijkse barbecue.
Locatie: gemeentelijke feestzaal Aalst, Aalst-Dorp 25.

Wat doet dat goed”, zegt Ludwig Vandenhove.
Opnieuw de leden en sympathisanten kunnen verwelkomen, opnieuw van tafel te tafel te kunnen gaan.
Het is allemaal nog wat wennen na Corona, maar we zijn terug vertrokken.

Milieuinspectie

Goede uitzending van Pano op Eén over de situatie van het leefmilieu in Vlaanderen.

Maar politici, die nu doen alsof ze uit de lucht vallen over te weinig of ‘slechte’ controles door de milieu-inspectie, inmiddels Inspectie en handhaving, Departement Omgeving, hebben onder een stolp geleefd of zeggen niet alles.”  

Stad Sint-Truiden koopt verkeerde verkeersborden aan

“Het wordt erger en erger bij de stad Sint-Truiden.
Nu blijkt zelfs dat er verkeerde verkeersborden staan voor de parkeerplaatsen voor personen met een handicap”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

VOORUIT collega-gemeenteraadslid Eddy El Herbouti bracht dit samen met de lokale nieuwswebsite www.trudocs.be aan het licht.

Uitfasering dierenproeven nog niet voor morgen

Op woensdag 22 september 2021 heeft er een hoorzitting plaatsgehad rond de problematiek van de dierenproeven in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn van het Vlaams parlement.

Mijn conclusie is duidelijk: de uitfasering van dierenproeven is nog niet voor morgen als het van de farmaceutica en de wetenschap afhangt”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Nochtans blijft voor VOORUIT het uitgangspunt: een deadline stellen, weliswaar realistisch, dat er echt moet gestopt worden met dierenproeven."

Pagina's