mei 2020

Tooghangen

Met Covid-19 is ‘tooghangen nog niet voor meteen’.

Geen goed nieuws voor politiekers, zoals ik.

Wielerpiste Heusden-Zolder: Rekenhof geeft mij gelijk

“In de politiek is het een zaak van gelijk te krijgen, niet alleen gelijk te hebben”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.  Maar als een officiële instantie zoals het Rekenhof u als politicus gelijk geeft, is dat extra plezant.

Nieuwsbrief nr. 35

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.
 

Tags:

Klimaatplan Sint-Truiden: mag meer en beter zijn

Op maandag 25 mei 2020 keurde de gemeenteraad van Sint-Truiden het klimaatplan goed voor de komende jaren.

“Er staan goede elementen in”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Maar het kan meer en beter zijn.

Universiteit Hasselt: weer benadeeld!

In het Vlaams regeerakkoord zijn vier nieuwe opleidingen ingeschreven voor de Universiteit Hasselt (UHasselt) op basis van het door de instelling opgestelde groeiplan.
Deze zouden decretaal verankerd worden.

Belastingservice

Ook dit jaar kan je terecht bij de vakbond (Algemeen Belgisch Vakverbond-ABVV), de mutualiteit (De Voorzorg) of bij verschillende sp.a mandatarissen.

Vlaams geld voor dierenasielen: goede zaak

In de Vlaamse begrotingsaanpassing voor 2020 is jaarlijks tot en met 2024 twee miljoen euro voorzien voor de subsidiëring van dierenasielen.

Ludwig Vandenhove ondervroeg hierover viceminister-president en minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en de Vlaamse Rand Ben Weyts in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn op woensdag 27 mei 2020.

Een goede zaak”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Z 33: mooi gebouw met geld van de Limburger!

“Op vrijdag 22 mei 2020 hebben mijn echtgenote Sonja en ik het vernieuwde Z 33 bezocht”, zegt Ludwig Vandenhove.
Z 33 is het Huis voor Actuele Kunst Design & Architectuur in Hasselt, Bonnefantenstraat 1.

Betere coördinatie begrotingsbeleid België

Op dinsdag 26 mei 2020 was er een toelichting vanuit het Rekenhof met betrekking tot de aanpassing van de Vlaamse begroting voor 2020 in de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie.

"Voor mij was het belangrijkste punt de bemerking van de Europese Unie (EU), overgenomen door het Rekenhof, dat een betere coördinatie van het begrotingsbeleid nodig is. (1)", zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.

Wit blad

Beginnen met een wit blad is blijkbaar een nieuw statement in de politiek.
Op enkele weken tijd heb ik er al een heel boek van.

Klacht bij de Gouverneur

"Ja, wij leggen andermaal klacht neer bij de Gouverneur in verband met het optreden van gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans tijdens de laatste gemeenteraad in Sint-Truiden van maandag 25 mei 2020.
Wij kunnen niet anders vanuit democratisch standpunt", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"Bert Stippelmans is blijkbaar ook een ongeleid projectiel voor de eigen CD&V-fractie.
Hoe is het anders te verklaren dat schepen Ingrid Kempeneers zegt dat zij niet op de hoogte was van de reactie van de voorzitter. (1)"

Een gemeenteraad onwaardig en de stad Sint-Truiden onwaardig!

“Tweemaal onwaardig, dat is voor mij de samenvatting van de gemeenteraad van maandag 25 mei 2020 in Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Voorzitter Bert Stippelmans valt constant uit zijn rol, ‘Bertje de leugenaar’ is eerder CD&V-fractieleider in plaats van neutrale voorzitter.
Er wordt gelogen vanuit de meerderheid dat het niet mooi meer is om te zien of te horen. Of zaken worden bewust verkeerd voorgesteld.

Strengere roetfilters NU

Dat zeggen de sp.a Vlaamse parlementsleden Els Robeyns en Ludwig Vandenhove.

"Onbegrijpelijk dat Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters het gebruik van nieuwe meetapparatuur bij keuringscentra om sterk vervuilende dieselauto's op te sporen, wil uitstellen" (1), zeggen Els Robeyns en Ludwig Vandenhove. "De keuringscentra zijn er nochtans klaar voor.

Pagina's