Intrafamiliaal geweld verder aanpakken

“Intrafamiliaal geweld blijft een groot probleem in Vlaanderen. Daarom moeten alle mogelijkheden en middelen ingezet worden om het verder aan banden te leggen”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“In Mechelen is er een proefproject opgestart onder de titel ‘Handle with Care’.
De lokale politie werkt er samen met de kleuter- en lagere scholen om de impact van intrafamiliaal geweld op de kinderen te verminderen.

De eerste resultaten zijn positief.
Als er aangifte wordt gedaan van bepaalde feiten, wordt de school van het betrokken kind binnen de 24 uur telefonisch verwittigd zonder in detail te treden over de specifieke feiten en/of omstandigheden.

Ik dring erop aan dat dit project zo snel mogelijk zou uitgebreid worden naar heel Vlaanderen toe. Ik zal ook aan de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken vragen om iets gelijksaardigs proberen uit te werken voor onze politiezone.

Tijdens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie in het Vlaams Parlement van dinsdag 3 oktober 2023 ondervroeg ik Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).”

Hieronder vindt u de tussenkomsten van Ludwig Vandenhove en de antwoorden van minister Zuhal Demir.(1)

___