september 2022

Nieuwsbrief nr. 156

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Ben Weyts heeft ongelijk

Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove in een reactie namens VOORUIT Limburg op de toespraak van viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts tijdens de academische openingszitting van de Universiteit Hasselt (U Hasselt) en de PXL Hogeschool. (1) (2)

De Septemberverklaring

Met drie dagen vertraging heeft Vlaams minister-president Jan Jambon dan toch de Septemberverklaring in het Vlaams parlement voorgelezen op donderdag 29 september 2022. (1) (2)

“In feite was die extra tijd niet nodig, want het nu voorgestelde compromis is (bijna) hetzelfde als de stand van zaken van de onderhandelingen afgelopen maandag 26 september 2022”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Wat is dan het verschil tussen maandag en donderdag? De cd&v, vooral voorzitter Sammy Mahdi, die plat op de buik gegaan is.”

Dansnamiddag - 2 oktober

Op zondag 2 oktober 2022 organiseren S-Plus en VOORUIT Sint-Truiden een nieuwe dansnamiddag.

‘Welbevinden in de Land- en Tuinbouw’

Het recent actieplan rond het ‘Welbevinden in de Land- en Tuinbouw’ was het onderwerp van een gedachtewisseling met diverse inleiders in de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van het Vlaams parlement op woensdag 28 september 2022.

Bestaat er een Vlaamse Justitie?

“Wat mij betreft (nog) niet echt”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “En voor mij moet het ook niet: laat Justitie maar principieel een federale bevoegdheid blijven. Ons land is al zo ingewikkeld.

Ludwig Vandenhove doet die uitspraak naar aanleiding van de hoorzittingen, die op dinsdag 27 september 2022 georganiseerd werden binnen de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie van het Vlaams Parlement.
Enerzijds was er Bob Van den Broeck, administrateur-generaal van het Agentschap Justitie en Handhaving als spreker. Anderzijds was er opnieuw een gedachtewisseling met Luc Vanlouwe, eerste hoofdcommissaris van Politie en verbindingsofficier bij de Vlaamse regering. (1)
 

 

Singles en gezinnen zonder kinderen

Het is goed dat de politiek (financiële) inspanningen levert voor gezinnen met kinderen. Maar ondertussen worden singles en samenwonenden en gezinnen zonder kinderen al te vaak vergeten.

Dit land houdt niet van alleenstaanden. (1) (2)

Doorlichting financiën stad Sint-Truiden: dringend nodig!

“Dat zei ik tijdens de gemeenteraad van maandag 26 september 2022”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Het is dringend noodzakelijk dat er opnieuw zicht komt op de financiële toestand van de stad, het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW), het Zorgbedrijf en de Autonome Gemeentebedrijven (AGB ‘s).

Houtsnede

In de Begijnhofkerk van Sint-Truiden, Begijnhof z/n loopt momenteel de tentoonstelling ‘Houtsnede’.

Deze expo is georganiseerd naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het overlijden van Frans Masereel, één van de belangrijkste Belgische grafische kunstenaars. (1)

“Op zondag 25 september 2022 brachten Sonja en ik een bezoek aan dit initiatief”, zegt Ludwig Vandenhove.

Schaamteloos

“Ik heb geen ander woord voor het uitstel van de Septemberverklaring door de Vlaamse regering”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Het is misschien voor de eerste keer dat de bevolking echt wacht(te) op beslissingen van de Vlaamse regering.
Een gedeelte van de Vlaamse bevolking zit in financiële problemen met de stijgende energieprijzen en de inflatie.
Zij verwachten inspanningen van de Vlaamse regering, zoals de federale regering gedaan heeft.

De onderste steen moet boven komen …

“Met alle recente schandalen in de stad Sint-Truiden hebben de bevolking en de gemeenteraad recht op volledige duidelijkheid over wat er gebeurd is met de zogeheten lening aan ereburgemeester Jef Cleeren. Maar ook over eventuele andere malversaties’, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Hoe kunnen we zeker zeggen dat het nu zal ophouden?

Dansnamiddag

Op zondag 2 oktober 2022 organiseren S-Plus en VOORUIT Sint-Truiden een nieuwe dansnamiddag.

Empathie

Empathie is de sleutel tot de pijn van een ander.

Pagina's