april 2022

Willy Claes kan het nog

VOORUIT Genk heeft op donderdagavond 28 april 2022 een lezing georganiseerd over de toestand in Oekraïne (zaal Papa Cervi, Vennestraat 98) met minister van State Willy Claes.

Ik wou ook wel eens de visie van Willy met zijn internationale ervaring horen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die dreigt uit te monden in een derde wereldoorlog”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Dus ben ik naar Genk ‘afgezakt’.

Be-Le-Vingen

Op zaterdag 30 april 2022 opent de tentoonstelling Be-Le-Vingen (in Bevingen), het volgende project van de vzw Kunst Groen.

We zijn er andermaal in geslaagd een mooie combinatie te maken van de natuur en kunst in de openbare ruimte”, zegt voorzitter Ludwig Vandenhove.

“Dit keer zijn we te gast in de deelgemeente Bevingen van Sint-TruidenDe kunstwerken zullen onder andere tentoongesteld worden langs de natuurwandeling in Straeten (Bevingen) en in de vallei van de Cicindria.

De opbouw is al een hele week bezig.

‘Denk mee over klimaatoplossingen’

In het kader van ‘The Big Shift’ van VOORUIT organiseren de Vlaamse volksvertegenwoordigers Els Robeyns en Ludwig Vandenhove inspraakmomenten -hackathons - in vier Zuid-Limburgse gemeenten. Het thema is ‘Denk mee over klimaatoplossingen’.

“ ‘The Big Shift’ is een eigen participatieproject dat VOORUIT opzet.
Wij nodigen iedereen uit om samen met ons naar oplossingen te zoeken voor de belangrijkste uitdagingen in onze samenleving
”, aldus Ludwig Vandenhove.

Nieuwsbrief nr. 134

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Ludwig Vandenhove in nieuwsbrief vzw VILT

Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove staat in de nieuwsbrief van donderdag 28 april 2022 van de vzw Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (VILT). (1)

Ludwig Vandenhove komt aan bod in het artikel ‘Emotionele discussie over Averbode in Vlaams parlement’. (2)

Hieronder kan u het volledige artikel op de website van www.vilt.be lezen.

Komt er een echt stikstofakkoord?

“Ik vrees van niet”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Dat is andermaal mijn conclusie na de gezamenlijke Commissies Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie in het Vlaams parlement op woensdag 27 april 2022.

Niet dat wij als VOORUIT zo enthousiast zijn over het nu bereikte stikstofakkoord, maar er moet wel een akkoord komen, beter een slecht akkoord dan geen akkoord!

“Wij kunnen niet anders”

Dat zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove als reactie op het gegeven dat de VOORUIT- fractie in Sint-Truiden een klacht zal indienen bij de hogere overheid tegen het nieuwe gemeentelijk reglement wanneer en hoe digitale gemeenteraden zullen verlopen.

We zouden slecht oppositie voeren als we dat niet zouden doen”, aldus Ludwig Vandenhove.
Het is ons recht, neen zelfs onze plicht als VOORUIT om klacht in te dienen tegen deze gang van zaken.

Sporen

We kenden de procedure: laat geen sporen na. Er zouden natuurlijk altijd sporen zijn. Het was de kunst om ze te verbergen.

Couleur Sociale

Dit jaar, na twee jaar onderbreking als gevolg van Covid19, gaat de traditionele 1 MEI viering van de Socialistische Gemeenschappelijke Actie (SGA) Limburg opnieuw fysiek door.
Locatie: C-Mine, C-Mine 10, Genk.

Betalend parkeren aan het sportcomplex Sint-Pieter blijft voor sporters

“Dat is andermaal gebleken na het debat in de gemeenteraad van Sint-Truiden op maandag 25 april 2022”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“De CD&V-Open Vld-N-VA meerderheid wil niet wijken.

Wij vinden dat sporters gratis of zeker aan een verminderd tarief zouden moeten kunnen parkeren aan het  Sportpark Haspengouw.
Voor VOORUIT moet het autonoom gemeentebedrijf Truparc een duidelijk onderscheid maken tussen andere (lang)parkeerders en personen, die komen sporten.

Voldoende amfibieëntunnels in Vlaanderen?

Zijn er voldoende kwalitatieve amfibieëntunnels in Vlaanderen?

“Ik stelde er een schriftelijke parlementaire vraag over zowel aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld), als aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA)”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Actie voor de Limburgse cultuur!

‘Opnieuw slechts een aalmoes uit subsidiepot voor Limburgse cultuur’: dat is de titel van een artikel uit Het Belang van Limburg van donderdag 22 januari 2022.

“Wat is de situatie?”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Limburg krijgt nooit de culturele subsidies vanuit Vlaanderen, waarop het in feite recht heeft, onder andere in vergelijking met het bevolkingsaantal. Dat is al jaren zo en blijkt ook dit jaar weer zo te gaan zijn bij de meest recente subsidieronde in het kader van het Kunstendecreet.

VOORUIT wil verhoging Vlaams zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden

Woonzorgcentra mogen de stijgende kosten voor personeel, energie en onderhoud quasi automatisch doorrekenen in de dagprijs. Maar de zorgbudgetten en specifiek het Vlaams zorgkrediet voor zwaar zorgbehoevenden worden niet mee geïndexeerd.
Gevolg: rustoordbewoners komen steeds meer in de problemen om de factuur te betalen.

Samen met de collega’s Vlaamse volksvertegenwoordigers van VOORUIT Hannelore Goeman, Freya Van Den Bossche, Hannes Anaf, Kurt De Loor en Conner Rousseau heb ik een voorstel van decreet ingediend om hieraan tegemoet te komen.

Pagina's