augustus 2024

Ludwig Vandenhove over de regeringsonderhandelingen 

Ludwig Vandenhove heeft in een interview met Televisie Limburg (TVL) zijn visie gegeven over de huidige federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Bekijk hier het interview. 

Tags:

Buurtcomités: ja, maar

Tijdens de gemeenteraad van maandag 26 augustus 2024 heeft Groen via een bijkomend agendapunt voorgesteld om de buurtcomités te betrekken bij het groenonderhoud van het openbaar domein en het bestrijden van onkruid.

“Voor VOORUIT mag dat, maar uiteindelijk blijft groenonderhoud een basistaak van de overheid, in dit geval van de stad Sint-Truiden”, zegt Ludwig Vandenhove.
“We moeten de opdrachten van de stad Sint-Truiden niet ‘afschuiven’ op vrijwilligers.

Nieuwsbrief nr. 255

"In principe verschijnt de nieuwsbrief elke week, maar in deze verlofperiode kan het soms iets onregelmatiger gebeuren. De ontwerpers hebben ook recht op verlof”, zegt Ludwig Vandenhove.

Wie de nieuwsbrief in de toekomst wil ontvangen, kan mailen naar ludwig.vandenhove@vlaamsparlement.be.

U kan hem hieronder lezen.  

Tags:

LAF!

Terwijl onze VOORUIT vrijwilligers ‘overuren draaien’ om verkiezingsborden te plaatsen, zijn er lafaards, die ze beschadigen en/of vernielen.

"Sorry, ik heb daar geen ander woord voor dan LAFAARDS.

Als ze iets tegen VOORUIT hebben, mogen ze dat zeggen of laten weten volgens welk kanaal dat ze verkiezen. Maar dat durven ze wellicht niet.

Voor alle duidelijkheid: overal waar we met VOORUIT Sint-Truiden borden plaatsen, hebben we toelating van de eigenaars.

‘Velm Spiegelt’ proficiat

“Elk jaar, sedert 2011, organiseert ‘Velm Spiegelt’ een aantal activiteiten op het Gemeenteplein in Velm in een spiegeltent.
Een mooi initiatief dat goed is voor het lokale dorpsleven”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Afgelopen weekend was het al volle bak.
Ik ben op zaterdagavond 24 augustus 2024 langs geweest. En de komende dagen en volgend weekend zijn er nog heel wat activiteiten, je kan ze vinden op de publieke facebook van ‘Velm Spiegelt’.

Herinneringen

Herinneringen zijn in wezen een vreselijke wirwar. Pas als je er een drama van maakt, ontstaat er orde. ​​​​​‘Zo is het leven nu eenmaal.

Miranda Ulens heeft gelijk

“Algemeen secretaris van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) Miranda Ulens reageert -terecht- ongerust over de uitgelekte plannen van de mislukte federale regeringsformatie”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ik citeer “De Wever wil afbraakregering”(1)(2).

Een regeringsvorming betekent altijd compromissen sluiten. Maar ik volg het ABVV dat deze ‘supernota’ onvoldoende links is dat een vakbond, maar ook een progressieve partij, zoals VOORUIT, er onvoldoende positieve voorstellen kunnen in terugvinden.

Tags:

Mobiliteit: maak het niet te moeilijk

“Soms vraag ik mij af waarom de huidige cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden het zo moeilijk maakt met bepaalde verkeerssituaties en de mobiliteit”, zegt Ludwig Vandenhove.

Het zijn ook provincieraadsverkiezingen 

“Op zondag 13 oktober 2024 zijn het naast gemeenteraadsverkiezingen ook provincieraadsverkiezingen.
Dat wordt spijtig genoeg een beetje uit het oog verloren”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Ik blijf het provinciale bestuursniveau verdedigen.

Zeker in Limburg, met geen grote stad met alle respect voor Genk en Hasselt.
Indien de provincies zouden afgeschaft worden, zullen wij in Limburg nog minder betekenen in Brussel en zullen we nog meer benadeeld worden op diverse beleidsdomeinen.

Tags:

Samen ZORGEN voor Sint-Truiden 

“Dat is de campagneslogan van VOORUIT voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024”, zegt lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

Inmiddels heeft de meerderheid van de Sint-Truidense bevolking onze brochure, waarin alle kandidaten en ons programma worden voorgesteld, ontvangen. 

VOKA Limburg zegt het nu ook: Sint-Truiden staat aan de top qua schulden per inwoner

“Wij zeggen het al lang als VOORUIT en nu geven de Limburgse werkgevers ons ook gelijk”(1), zegt Ludwig Vandenhove.

De stad Sint-Truiden heeft de hoogste schuld per inwoner in Limburg: 3 465,74 euro tegenover gemiddeld 1 133,15 euro in Limburg en 1 421 euro in Vlaanderen. Wat hebben de bestuursmeerderheden in Sint-Truiden - cd&v-Open Vld en cd&v-N-VA-Open Vld - toch aangericht?

We zijn vertrokken

“Vrijdag 23, zaterdag 24 en vrijdag 25 augustus 2024 was het eerste campagneweekend van VOORUIT Sint-Truiden”, zegt lijsttrekker Ludwig Vandenhove.

“Ik ben tevreden, er is al hard gewerkt door de talrijke vrijwilligers, bestuursleden en de kandidaten en hun familie.
Wat een team!

De eerste affiches staan er al van vrijdag 23 augustus 2024. En ondertussen zijn er al heel wat borden klaargemaakt met alle kandidaten erop.
Die worden vanaf maandag 26 augustus 2024 geplaatst. 

Ga stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024

“Voor de eerste keer in de geschiedenis moeten we in Vlaanderen niet meer gaan stemmen op zondag 13 oktober 2024 bij de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt Ludwig Vandenhove. 

Of stemrecht in plaats van opkomstplicht.
Een foute beslissing van de vorige Vlaamse N-VA-cd&v-Open Vld-regering.

 

Pagina's