mei 2022

Trambus: weer een dode mus voor Limburg?

“Voor mij wel”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Voor mij komt dat bij in het rijtje van al datgene wat Limburg niet krijgt, waar het eigenlijk recht op heeft.
Het moest maar eens om Antwerpen gaan…

Alle maatregelen tegen wateroverlast en verdroging zijn nodig

“Sommige periodes worden tegenwoordig gekenmerkt door wateroverlast, andere eerder door droogte, zoals nu weer”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Beide extreme weerelementen zijn een gevolg van de klimaatproblematiek.

Burgerplatformen

De transitie heeft inderdaad nood aan burgerplatformenniet om het particuliere belang te verdedigen, maar om de politieke grond te stutten voor de zo noodzakelijke en impactvolle beslissingen.

Alleen de verkiezingen tellen!

Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de recente politieke peilingen voor Vlaanderen en Limburg. (1)

Gewoon hard doorwerken als VOORUIT in Vlaanderen, Limburg en Sint-Truiden”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Onze kop niet gek laten maken door deze positieve peilingen.(2)
Uiteindelijk telt alleen de verkiezingsuitslag.

Nog eens voorzitter van de gemeenteraad

“Tijdens de gemeenteraad in Sint-Truiden van maandag 23 mei 2022 was ik nog eens voorzitter van de gemeenteraad”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Reden: voorzitter Bert Stippelmans was verontschuldigd wegens verlof. (1) (2) Of was hij er niet omwille van de problemen met het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Trupark, waar hij voorzitter van is? Onder andere als gevolg daarvan heeft de directeur onlangs ontslag genomen.

Hotel Solvay

“Op vrijdag 20 mei 2022 heb ik de gelegenheid gehad om samen met een aantal VOORUIT collega’s uit het federale en het Vlaamse parlement ‘Hotel Solvay’ (gebouwd door architect Victor Horta) in Brussel (Louizalaan 224) te bezoeken”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Dat gebeurde op uitnodiging van Pascal Smet, staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (belast met Stendenbouw en Erfgoed, Europese en Internationale Betrekkingen, Buitenlandse Handel en Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp).

De moeite waard!

Tags:

Nog eens een diamanten bruiloft

“Hoeveel gouden, diamanten en briljanten bruiloften zou ik aangedaan hebben tijdens mijn 18 jaar als burgemeester van Sint-Truiden?”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Ontelbare.

Op vrijdag 20 mei 2022 was het nog eens zover.
Samen met collega VOORUIT-gemeenteraadslid Erwin Vaes bracht ik namens De Voorzorg een bezoek aan het echtpaar (Gaston) Degline-(Françoise) Gillet in Velm (Sint-Truiden) (Gemeenteplein 8).

‘Onze Oorlog’

Op zondag 22 mei 2022 werd de tentoonstelling ‘Onze Oorlog’ officieel geopend in het stadhuis op de Grote Markt in Sint-Truiden.
De tentoonstelling is samengesteld op basis van het stripverhaal van Truienaar Mario Boon met dezelfde titel.

Overheden moeten er alles aan doen om zoveel mogelijk herinneringen aan beide wereldoorlogen levendig te houden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
Het is vooral belangrijk om hierbij zoveel mogelijk naar jongeren toe te werken.

Een rat

De Vlaamse beoordeling van wie wat deed tijdens de Tweede Wereldoorlog blijft in schrille tegenstelling staan met die in Nederland. Daar was je een rat geweest of niet

Dansnamiddagen in volkshuis Curieus - zondag 5 juni

De volgende dansnamiddag van S-Plus - en VOORUIT Sint-Truiden gaat door op zondag 5 juni 2022 in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46.

Iedereen is hartelijk welkom”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Teveel toevalligheden om het te geloven

“Wat denk je van de volgende situatie?”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Een personeelslid werkt halftijds op het kabinet van cd&v-burgemeester Veerle Heeren. Betrokkene werkt ook fulltime in een kaderfunctie bij een belangrijke sociale organisatie. Bovendien is de persoon in kwestie cd&v-voorzitter in Sint-Truiden.

Nieuwsbrief nr. 137

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Ik begrijp de jonge boer(innen)(en), maar …

Op woensdag 18 mei 2022 heeft de Groene Kring, de jongerenafdeling van de Boerenbond (BB), actie gevoerd aan het Vlaams parlement tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering.

“Ik ben ook langs geweest”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Ik begrijp hun standpunt dat zij minder toekomst hebben binnen de landbouw als het stikstofakkoord erdoor komt. Maar de vraag is vooral of zij daarvoor moeten komen aankloppen bij de huidige politieke generatie.

Pagina's