Welkom

En weer de uittredingsvergoedingen

“Uittredingsvergoedingen blijven een moeilijk punt in heel het debat rond de verloning van ministers en parlementairen”, zegt Ludwig Vandenhove.
“We vervallen dan snel in populisme in plaats van een ernstig en globaal debat te voeren over de werking van onze democratische structuren.

Op woensdag 19 juni 2024 was het weer zover na een artikel in Het Belang van Limburg(1) en een facebookpost van de lokale nieuwswebsite in Sint-Truiden www.trudocs.be.

Vlaams regeerakkoord: evenwicht tussen landbouw en natuur en leefmilieu

“De onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering tussen de N-VA, VOORUIT en cd&v zijn officieel begonnen onder leiding van formateur Mathias Diependaele (N-VA)”, zegt Ludwig Vandenhove. “Ik kijk uit naar een aantal thema’s, vooral sociale en qua koopkracht, maar zeker ook naar landbouw in relatie met de natuur en het leefmilieu.

De landbouw is belangrijk voor onze voedselzekerheid, maar een gezonde, groene omgeving hebben we meer dan ooit nodig voor onze volksgezondheid.

Tags:

Smartphones op school of niet?

“De laatste tijd zijn er meer en meer Vlaamse scholen, die een beleid ontwikkelen rond het al dan niet bannen van smartphones in de klas”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Wat mij betreft, is dat een goede zaak.

Woonproblematiek wordt een belangrijk gemeentelijk thema

“De woonproblematiek wordt een belangrijk thema bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024”, zegt Ludwig Vandenhove. “Ook in Sint-Truiden.

Voor VOORUIT en mijzelf kan het woonprobleem enkel maar opgelost worden als de overheid -lees de sociale huisvesting - en de private sector samen bekijken welke mogelijkheden er zijn en als ze maximaal samenwerken. Dat is de reden waarom wij aan Laurens Gilen van Gilen Real Estate gevraagd hebben om kandidaat te zijn voor VOORUIT voor de gemeenteraadsverkiezingen en hij heeft toegezegd.

 

Tip voor Horeca Vlaanderen vzw

“Treffende uitspraak gezien tijdens enkele dagen Oostende op de venster van ‘Mommy’s Bastards’, Dwarsstraat 10”, zegt Ludwig Vandenhove. 

Tags:

VIVE LA SOCIALE Kamagurka (Kama) & Herr Seele

“Kamagurka & Herr Seele stellen momenteel tentoon in Oostende in Villa Volta, Euphrosina Beernaertstraat 150.
Zij brengen een hommage aan James Ensor.
Een combinatie van humor, lachen en kunst”, zegt Ludwig Vandenhove. 

Tags:

Sociaal dienstbetoon

Mensen helpen, is één van de redenen waarom ik in de politiek gegaan ben.

Als u vragen hebt rond een bepaald thema of met betrekking tot bepaalde dossiers, aarzel dan niet om mij te contacteren.
U krijgt steeds een eerlijk antwoord.

Ludwig Vandenhove
Kommanderijstaat 3, 3800 Sint-Truiden
Telefoon: 011/68 78 04 l GSM: 0475/44 68 72

Foto: Bob Van Mol, Vooruit