Vereniging Sint-Truidense Verzamelaars in volkshuis Curieus

Vanaf nu zal de Vereniging Sint-Truidense Verzamelaars de maandelijkse ruilbeurs - elke tweede zondag van de maand - organiseren in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 in Sint-Truiden.

“De Vereniging Sint-Truidense Verzamelaars (vstverzamelaars) was één van de verenigingen, die tijdens mijn periode als burgemeester gehuisvest werd in het Oud Atheneum, Zoutstraat 46”, zegt gewezen burgemeester Ludwig Vandenhove.
Ik blijf het een slechte beslissing vinden van het huidig CD&V-Open Vld-N-VA stadsbestuur om dat gebouw te verkopen en dan nog zonder een degelijke alternatieve huisvesting te vinden voor de betrokken verenigingen. Of alleszins veel te laat en na heel wat onzekerheid.

Toen de vstverzamelaars polste of ze ‘ons’ volkshuis Curieus konden gebruiken voor hun maandelijkse activiteit hebben we onmiddellijk ja gezegd.
De eerste samenkomst op zondag 13 maart 2022 was alleszins een voltreffer: veel volk en grote tevredenheid bij de betrokkenen.
Daarmee is de cirkel rond: de vstverzamelaars hebben in ‘ons’ eerste lokaal ‘Floreal’ op dezelfde locatie (toen beneden, nu op de eerste verdieping) gezeten voor hun activiteiten en nu zijn ze terug.
Alles gaat voorbij en alles komt terug!

Ik wens de vstverzamelaars veel succes.

Voor de geïnteresseerden: kom gerust eens langs elke tweede zondagvoormiddag van de maand.”