Kennis van het Nederlands is belangrijk voor een job

“Voor wie de arbeidsmarkt iets of wat volgt en/of kent, is dat een vaststaand gegeven”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Toch stel ik vast dat daar op het niveau van de Vlaamse regering nog te weinig op ingezet wordt, zeker financieel.

“Ik heb recent nog maar eens een schriftelijke vraag gesteld over deze problematiek zowel aan Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA), als aan Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns (cd&v) op aangeven van mevrouw Ine Geerts van de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL). (1)

Het antwoord is ontgoochelend en algemeen. Bijgevolg geen extra (financiële) middelen voor die (onderwijs)instellingen, die op dat vlak bijzondere inspanningen doen.

Diezelfde antwoorden heb ik eerder al gekregen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Spijtig! Dit probleem is immers ook vooral typisch Limburgs gezien de grote groep anderstalige kinderen en jongeren in onze provincie.”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag van Ludwig Vandenhove en de antwoorden van de ministers Ben Weyts en Jo Brouns.