“Binnenkort mogen we niets meer zeggen”

Zo reageert gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove naar aanleiding van het agendapunt ‘varia’ tijdens de gemeenteraad van maandag 7 december 2020 in Sint-Truiden.

Ludwig Vandenhove: “De mogelijkheid voor democratisch verkozen gemeenteraadsleden om tijdens het ‘vragenkwartiertje’ (varia) vragen te stellen, is al serieus ingeperkt, onder andere qua tijdsgebruik. Maar gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans en de CD&V - N-VA- Open Vld-meerderheid blijven daarin steeds maar verdergaan.

En de toon dan!
Het begon met de bitsige reactie van schepen Jelle Engelbosch (N-VA) op de vraag van Open Vld-gemeenteraadslid Serge Gumienny omtrent het weigeren van de bouwvergunning voor de bouw van de nieuwe Tribune Zuid op Stayen. Blijkbaar irriteren niet enkel vragen van de oppositie sommige personen, ook terechte vragen vanuit de meerderheid doen dat.
Jelle Engelbosch kan even slecht met kritiek om dan Bert Stippelmans: NIET!
Zij hebben nooit gehoord van het woord lokale democratie.

Toen was het de beurt aan sp.a collega Filip Moers, die de volle lading kreeg, ook van burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en schepen Ingrid Kempeneers (CD&V).
Blijkbaar kwetst de waarheid zowel over de onterechte en zonder vergunning gekapte bomen op Nieuw Sint-Truiden, als over de kerstdennen, die sommige buurtcomités dit jaar niet gekregen hebben.
Zitten wij juist met de bewering dat het inkorten van de bomen in 2014 is gebeurd in opdracht van Bert Stippelmans als toenmalig schepen en het kappen van die bomen zonder vergunning nu door burgemeester Veerle Heeren?
Wij zullen dit te weten te komen!

De stad Sint-Truiden gewoon onwaardig zeker als Bert Stippelmans dan ook nog eens zeer denigrerend uithaalt naar de Gouverneur als wij dreigen met een klacht.
Ik ben beschaamd als ex-burgemeester van onze mooie stad.”