augustus 2021

Eén enkele seconde

Soms kan je hele levensloop in één enkele seconde veranderen, omdat die ene seconde niet op zichzelf staat: hij is verbonden aan een eindeloze reeks minuten, dagen, weken, maanden en jaren die eraan voorafgingen. Maar door die misvormde seconde gaat alles de mist in. Eén gevallen steekje dat een hele gebreide sjaal verpest. 

Biostrades

“Ik steun het voorstel van vzw Vlaams Bijeninstituut voor meer ‘biostrades’. (1)
De bedoeling is dat meer gemeenten en steden aangesloten bloemenstroken aanleggen ten gunste van wilde bijensoorten”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

De vzw Bijeninstituut is een organisatie van imkers en bijenliefhebbers.

Nina en Lon: proficiat!

Nina Derwael en Odillon Polleunis zijn tijdens de gemeenteraad van maandag 30 augustus 2021 benoemd tot ereburger van de stad Sint-Truiden.

Een dikke proficiat namens de hele VOORUIT-fractie”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Omdat wij vroegtijdig de gemeenteraad verlaten hebben wegens het weigeren om een debat te houden en op vragen te antwoorden in verband met de vaccinatieperikelen rond burgemeester Veerle Heeren, hebben wij spijtig genoeg niet kunnen meestemmen.

VOORUIT Sint-Truiden verlaat de gemeenteraad

VOORUIT Sint-Truiden heeft de gemeenteraadszitting van maandag 30 augustus 2021 vroegtijdig verlaten. (1)

Omdat gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans zelfs geen debat toeliet over het rapport van Audit Vlaanderen inzake de onregelmatigheden in het vaccinatiecentrum. En omdat burgemeester Veerle Heeren niet wou antwoorden op de talrijke vragen, die vanuit de gemeenteraad gesteld werden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
Dan heb je geen andere keuze dan een duidelijk signaal te geven.

Petanque in Sint-Truiden

“Tijdens onze weekendactiviteiten zijn VOORUIT collega-gemeenteraadslid Maurice Hollebeke en ik op zaterdag 28 augustus 2021 naar goede gewoonte langsgegaan bij petanqueclub ‘t Klikske in Aalst (Erberstraat 25)”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Plezant en gezellig en goed vast te stellen dat de petanquesport nog leeft in Sint-Truiden.

46 haltes De Lijn minder in Sint-Truiden

“Eens de zogeheten basismobiliteit wordt ingevoerd, zullen er op het grondgebied van Sint-Truiden 46 haltes verdwijnen.
Voor heel Limburg gaat het over 1.200 haltes minder.
Dat blijkt uit recente cijfers, die collega-Vlaams parlementslid Els Robeyns heeft opgevraagd”, aldus Ludwig Vandenhove.

Wegwijzers

Wij zijn het, nederige stervelingen, die moeten kiezen welke weg wij zullen inslaanDe wegwijzer is toch niet verantwoordelijk voor onze beslissing. Zo is het toch?

Nieuwsbrief nr. 100

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Stad Sint-Truiden geeft oud stort in Melveren niet door als mogelijke plaats voor PFOS-vervuiling

“Alle Vlaamse gemeenten moesten een lijst doorgeven aan Vlaanderen met locaties met mogelijke Perfluoroctaansulfonzuur ( PFOS)-vervuiling.
Raar dat het oude stort in Melveren daar niet tussen staat ondanks de uitdrukkelijke vraag van Groen en VOORUIT tijdens de laatste gemeenteraad in juni”, zegt VOORUIT gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Steeds minder statutaire ambtenaren bij de Vlaamse overheid?

“Gezien de onduidelijkheid hieromtrent, heb ik een schriftelijke vraag om uitleg gesteld aan Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

‘Masterplan toegankelijkheid haltes’: waar wacht de stad Sint-Truiden op?

De Vlaamse regering heeft recent het ‘Masterplan Toegankelijkheid’ goedgekeurd.
Het is een actieplan dat de halte-infrastructuur van het openbaar vervoer tegen 2030 meer toegankelijk wil maken.

Er wordt gerekend op een proactieve houding van de lokale besturen om mensen met een beperking of ouderen, die slecht te been zijn, toe te laten eveneens het openbaar vervoer te gebruiken.

Watou 2021

“Sonja en ik zijn trouwe bezoekers van het Kunstenfestival In Watou, een deelgemeente van Poperinge, vlakbij de Franse grens.
De editie 2021 bezochten we op donderdag 19 augustus 2021”, zegt Ludwig Vandenhove.

Gezien de grote afstand combineren we dat meestal met het één of ander toeristisch bezoek in de regio.
Dit keer hebben we enkele dagen doorgebracht met de naaste familie in de Westhoek.
Je kan veel lezen over de Eerste Wereldoorlog, maar in de Westhoek is die nog tastbaar aanwezig met de vele soldatengraven en herinneringsmonumenten.

Klimaatverandering

De grootste uitdaging is dus niet het schrijven van nog een nieuw plan, maar de implementatie op het terrein: hoe gaan we van papieren intenties naar veranderingen in elke straat, wijk, beek en landschap

Pagina's