Zebracinema moet blijven doorgaan in Sint-Truiden

"Met het sluiten van de Cinema Cameo in Sint-Truiden komt ook het project van Zebracinema, nu MOOOV cinema, in het gedrang.
Voor alle duidelijkheid: Cinema Cameo was een privéonderneming en wij kunnen niet anders dan hun beslissing respecteren”, zeggen VOORUIT-gemeenteraadsleden Ann Knaepen en Ludwig Vandenhove.

Zebracinema is een project dat indertijd gestart is door de provincie Limburg.
Het gaat om een netwerk van filmclubs - in Limburg zijn het vooral de culturele centra - met het hele jaar door filmvertoningen van arthouse films op diverse plaatsen in heel Vlaanderen.
MOOOV cinema heeft extra aandacht voor Europese en mondiale producties en debuutfilms van jonge regisseurs”, aldus Ann Knaepen en Ludwig Vandenhove.

“Na het sluiten van de Cinema Cameo heeft het stadsbestuur van Sint-Truiden blijkbaar (voorlopig?) beslist om MOOOV cinema te laten lopen tot eind mei 2023 . Maar wat gebeurt er daarna?

VOORUIT Sint-Truiden vindt dat Zebracinema ook daarna moet kunnen blijven doorgaan in Sint-Truiden, zoals dat al jaren het geval is.
Het cultureel centrum moet hiervoor de nodige schikkingen treffen qua personeel en/of eventueel hiervoor de nodige investeringen doen.

Zebracinema is nog ingevoerd tijdens mijn burgemeesterschap en heeft een heel trouw en standvastig publiek.
Films zijn een belangrijk onderdeel van een globale cultuurbeleving. Het lijkt mij dan ook niet meer dan logisch dat het cd&v-N-VA-Open Vld-college van burgemeester en schepenen hieromtrent zo snel mogelijk een positieve beslissing neemt.

Waar wachten ze op?”