Vrijstaat A: proficiat!

Van maandag 19 juni tot en met zondag 16 juli 2023 organiseert de vzw Verassend positief Vrijstaat A in het oud Atheneum in Sint-Truiden, Zoutstraat 46.

“De eerste commentaren zijn erg positief en ik ben er zeker van dat dat ook zo zal blijven”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“De organisatoren schudden Sint-Truiden wakker en bewijzen dat er heel wat mogelijkheden zijn voor cultuur en jeugd in onze stad. Maar die mogelijkheden worden momenteel te weinig benut.

Na alle schandalen van de afgelopen jaren heeft Sint-Truiden nood aan goed nieuws.
Onze stad moet opnieuw een ander imago opbouwen.
Cultuur in het algemeen en Vrijstaat A in het bijzonder kunnen hier een belangrijke aanzet toe zijn.

Het mag niet blijven bij dit éénmalig initiatief van de vzw Verassend positief van Marijn Ghijs en Simon Vanrutten en de talrijke andere vrijwilligers en betrokkenen.
Het stadsbestuur en de private horecasector moeten hier conclusies uit trekken: “zie je wel dat het nog anders kan in Sint-Truiden”.

Vrijstaat A vindt niet toevallig plaats in het Oud Atheneum.
Jarenlang heeft de stad er tijdens mijn burgemeesterschap een alternatief cultuurcentrum van gemaakt met de huisvesting voor heel wat verenigingen en regelmatig activiteiten.
Wij hebben toen het Oud Atheneum aangekocht. Maar het huidig en vorig stadsbestuur hebben de verenigingen eruit gezet en het gebouw staat inmiddels te koop om mee de financiële put van de stadsfinanciën te dempen.
Wij blijven ons als VOORUIT verzetten tegen deze verkoop.

Tot en met half juli vinden er heel wat activiteiten plaats in Vrijstaat A.
Creatief, een beetje alternatief, zelfs rebels, laagdrempelig en relatief goedkoop, lees betaalbaar voor de jeugd: is dat niet precies waar de jeugd naar uitkijkt in Sint-Truiden?

Zal de huidige cd&v-N-VA-Open Vld hier ook de juiste conclusies uit trekken?
Ik hoop het.
Wij als VOORUIT alleszins: laten we opnieuw wat meer doen in Sint-Truiden zoals vroeger, lees betaalbaar voor de jeugd
.” (1)

Voor het exacte programma: www.vrijstaatA.be