Vliegtuig boven Sint-Truiden: weer maar eens een voorbeeld van eigenbelang!

“Neen, collega-schepen Pasal Vossius (Open VLD): dit heeft niets te maken met positief of negatief een verkiezingscampagne beginnen of voeren, maar dat zijn gewoon feiten!”, aldus schepen Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Tijdens het verlengde Onze Heer Hemelvaartweekend en vooral op woensdag 23 mei 2012, tijdens Ladies City Day, cirkelde er een vliegtuig, met een banner waarop JA vermeld stond, boven het centrum van Sint-Truiden.

 

De wetgeving is duidelijk: omwille van veiligheidsredenen moeten dergelijke vliegtuigen met spandoek op een minimale hoogte blijven en mag dit enkel tussen bepaalde uren (afhankelijk van de dag van de week).
De verklaringen van de heer Marc Tuts van Limburg Regional Airport te Brustem slaan nergens op.
Deze aangelegenheid heeft niets te maken met de verkregen milieuvergunning, want het gaat om een specifieke wetgeving.
Van kennis en verantwoordelijkheid gesproken!

 

 

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken stelde een proces-verbaal van vaststelling op.

 

 

Het vliegtuig is in Theux opgestegen en daar later weer geland.
De spandoek is ‘opgepikt’ op het vliegveld Limburg Regional Airport te Brustem.

 

 

 

 

 

Nu blijkt het te gaan om een (de?) slogan van Open VLD voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.

 

 

“Onvoorstelbaar!
Een politieke partij moet zich zeker aan de veiligheidsvoorschriften en aan de wet houden. Maar wij zijn dit ondertussen gewoon van Open VLD: alleen hun belang telt, niet dat van de burger of van de stad Sint-Truiden.
De voorbeelden tijdens de laatste legislatuur zijn talrijk.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

En wat dan te zeggen dat tijdens Ladies City Day er op de Grote Markt een stand stond met diezelfde JA zonder dat Open VLD hier een aanvraag voor gedaan heeft bij het college van burgemeester en schepenen, terwijl het logisch is dat elke organisatie, vereniging of politieke partij dat precies wel doet om op openbaar domein te staan. Dus zich weer maar eens boven de wet stellen. Bovendien zijn heel wat vrouwen ‘gebruikt’, want ze hebben een foto laten maken, die nu op facebook circuleert.
Ze zijn niets vermoedend in een politieke campagne terechtgekomen, terwijl ze dachten dat het om een onschuldige reclamestunt ging.

 

 

“Bij de vzw Trud‘Or zijn de maskers nu ook definitief afgevallen.
Nu dat manager Peter Onkelinx kandidaat zal zijn op de Open VLD-lijst, is het echt duidelijk dat de Sint-Truidense middenstand en de Sint-Truidense belastingsbetaler in feite moet opdraaien voor de kiescampagne van de Open VLD.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

Hierover zijn onder andere artikels verschenen in De Tijd, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws van zaterdag 26 mei 2012 en in De Standaard en Het Nieuwsblad van vrijdag 1 juni 2012.

 

 

Zie onder andere de tekst ‘vzw Trud’Or moet een middenstandsorganisatie zijn en geen evenementenbureau!’ van 6 april 2012 op deze website.