Unieke opening van ‘Begijntjes zonder gordijntjes’!

De officiële opening van de cartoontentoonstelling ‘Begijntjes zonder gordijntjes’ op zaterdag 3 april 2010 op het begijnhof van Sint-Truiden zal niet snel vergeten worden: veel volk en vooral de toelichting door eerwaarde zuster Beatrix van de Ursulinen na de inleiding van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was uniek.

Eerwaarde zuster Beatrix wist het talrijk opgekomen publiek te boeien met haar uitéénzetting over hoe zij tot de orde van de Ursulinen was toegetreden en hoe zij haar kloosterfunctie ziet in de huidige maatschappij. En met een aantal sappige anekdotes wist ze de lachters op haar hand te krijgen.
‘Een moderne non’ is het minste wat je van haar kan zeggen.

 

 

 

Ludwig Vandenhove werd door de cartoonisten Richie, Tony en Dré als eerste erelid ‘uitgeroepen’ van de ‘KA3-Club Limburgse Kartoenisten’.

 

 

“Ik ben fier op die titel en de cartoonisten zullen op mijn steun kunnen blijven kunnen rekenen om hun discipline als een volwaardige cultuur- en kunstvorm beschouwd te krijgen.
In die zin maak ik altijd de vergelijking met poëzie, ook een miskende kunstvorm.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Ik heb al contacten genomen met een aantal andere steden waar nog begijnhoven zijn, zoals Diest, Hasselt en Tongeren. Deze tentoonstelling zou daar immers ook perfect passen.

 

 

Er zijn eveneens plannen gemaakt om volgend jaar een nieuw initiatief te nemen in Sint-Truiden met ‘KA3-Club Limburgse Kartoenisten’.
Welk dat is, verklap ik nog niet.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 2 mei 2010 telkens van 11.00 uur tot 17.00 uur in de galerij van het Festraetsuurwerk, Begijnhof 8 te Sint-Truiden en aan de vensters van een aantal private huizen op het Begijnhof te bezichtigen.
In de weekends zijn de cartoonisten aanwezig.

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘KA3 in hotel-kunstcentrum Ri Coëme’ van 3 september 2009, ‘Nieuw kaartspel lokale politie Sint-Truiden - Gingelom Nieuwerkerken!’ van 30 januari 2010 en ‘Begijntjes zonder gordijntjes’! van 2 april 2010 op deze website.