Tentoonstelling ‘STVV...vroeger en nu’ groot succes!

Dat de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) leeft bij de Sint-Truidense bevolking, ook in minder goede tijden, is nog maar eens bewezen met de tentoonstelling ‘STVV …vroeger en nu‘ van Eddy Gregoir.


“Zowel tijdens de officiële opening op vrijdagavond 4 november 2011, als op zaterdag 5 en zondag 6 november 2011, was er heel veel volk in Volkshuis Curieus voor deze unieke tentoonstelling.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Het bewijst nog maar eens dat KSTVV leeft in Sint-Truiden, maar ook erbuiten.
Ik merk dit als ik op verschillende plaatsen in België/Vlaanderen kom: één van de eerste zaken waar ik over aangesproken word, is het voetbal.”

Deze tentoonstelling bewijst dat investeren in een erfgoedcel zijn nut heeft. Immers, zo als ik al zo vaak gezegd heb, moet een erfgoedcel zelf de nodige initiatieven nemen, maar moet ze vooral personen ondersteunen, die zaken verzamelen en/of in die zin iets ondernemen.
Zij moeten deze verzamelaars professioneel bijstaan in hoe dat deze collecties best bijgehouden en geklasseerd worden.
Eddy, die over een unieke collectie uit het verleden van KSTVV beschikt, is hier een typisch voorbeeld van.”

Zoals het met dit soort tentoonstellingen vaak het geval is, heeft de promotie en de persaandacht er voor gezorgd dat er heel wat mensen, die eveneens over materiaal uit het verleden van KSTVV beschikken, dit overhandigd hebben aan Eddy.
Dit is meestal zo bij dit soort tentoonstellingen: het is vaak nog het begin van veel meer.

Nogmaals bedankt en proficiat aan Eddy!

Tijdens hetzelfde weekend was er ook een tentoonstelling van de Heemkundige Kring Groot Sint-Truiden in het parochiaal centrum in Melveren met oude foto’s van personen en gebouwen in Melveren. Dit initiatief past eveneens perfect binnen het gegeven van de erfgoedcel. “Ook daar waren wij weer”, besluit burgemeester Ludwig Vandenhove.
Zie onder andere de teksten ‘Zwemmers Sint-Truidense Reddingsclub vzw officieel gehuldigd!’ van 20 oktober 2010 en ‘Naomi Martens behaalt brons op het wereldkampioenschap (WK) handboogschieten’ van 3 september 2011 op deze website.

Zie onder andere de tekst ‘Tentoonstelling 25 jaar Kanaries’ van 1 november 2011 op deze website.


Hierover is een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van zaterdag 5 november 2011.