Stad Sint-Truiden trekt ‘activeringsbelasting’ in

Het CD&V-Open Vld-N-VA college van burgemeester en schepenen trekt de belastingen op onbebouwde percelen, de zogeheten ‘activeringsbeslissing’, voor 2020 in. (1)

“Officieel omwille van minder bouwactiviteiten door Corona, maar ik denk dat vooral de kritiek en het niet echt sluitend reglement hiertoe geleid hebben”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Het is de lokale nieuwswebsite TRUDOCS, die de kat de bel aangebonden heeft”, aldus Ludwig Vandenhove. “Ook ik heb onmiddellijk gereageerd op mijn website met een aantal inhoudelijke bedenkingen rond dit belastingreglement. Bovendien waren er heel wat technische mankementen, die volgens mij veel kans gaven aan bezwaarindieners om de belastingen niet te moeten betalen.
Ik schreef: “Moet het CD&V-Open Vld-N-VA bestuur het huiswerk niet overdoen?
Uiteindelijk krijg ik gelijk.

Los van mijn bedenkingen is dit het zoveelste voorbeeld van slecht, zelfs slordig bestuur.
Politiek was de intentie duidelijk van de meerderheidspartijen: de belasting heffen. Maar dan hadden ze het zo moeten organiseren dat hun intentie tevens kon gerealiseerd worden. En dan zijn er nutteloos gemaakte kosten om al deze personen en gezinnen aan te schrijven en nu opnieuw.

Ik ben benieuwd naar het vervolg.
Gaat het college van burgemeester en schepenen nog durven terugkomen met die belasting?”

  • Foto: Shutterstock.com.