Parkeerverbod voor trucks langs Truiense gewestwegen

“Een goed begin dankzij diverse tussenkomsten van collega sp.a-gemeenteraadslid Erwin Vaes”, zegt Ludwig Vandenhove. “Maar nu moet het vervolg nog komen.”

Om de verkeersveiligheid langs de gewestwegen te verhogen, wordt een parkeerverbod voor +3,5 ton ingevoerd op het grondgebied van Sint-Truiden.
Het verbod geldt over de volledige lengte van de N3, de N80, de N718 en de N722
. (1)(2)

“De maatregel is ingevoerd na een aantal ongevallen, waarvan één zelf met dodelijke afloop op de pechstroken”, zegt Erwin Vaes.
“Dit verbod met het plaatsen van voldoende verkeersborden en het uitschrijven van boetes na de nodige sensibiliseringsperiode is een eerste stap. Maar nu moeten de volgende stappen volgen.” (3)

“Individueel nagaan wie de chauffeurs zijn en kijken of zij alternatieve parkeermogelijkheden hebben: op andere locaties, waar zij geen gevaar voor de verkeersveiligheid vormen en wettelijk kunnen parkeren, in of dichterbij het desbetreffende transportbedrijf of op (een) locatie(s), die de stad Sint-Truiden aanbiedt, zoals bijvoorbeeld op het industrieterrein in Brustem. Zo deed ik dat alleszins vroeger als burgemeester”, aldus Ludwig Vandenhove.