Nieuwsbrief sp.a Gelinden - Gelmen in de bus

In navolging van de nieuwsbrief ‘A tot Z met nieuws van Aalst tot Zepperen’! van sp.a fractieleider Marleen Thijs, werd de eerste bewonersbrief van schepen en voorzitter van de sp.a-onderafdeling Gelinden - Gelmen Filip Moers in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 januari 2012 gebust.


“Deze bewonersbrief wil de inwoners Gelinden - Groot-Gelmen informeren over gebeurtenissen of beslissingen, die misschien niet meteen de media halen, maar van groot (plaatselijk) belang zijn voor hen.”, aldus schepen Filip Moers.

“Ik blijf de sp.a-(onder)afdelingen motiveren om een autonome werking te blijven ontplooien.
Het is de beste manier om dichtbij de burgers te staan en te weten wat er bij hen leeft.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u de eerste versie van de bewonersbrief.

Beste inwoners

Vooreerst wensen we jullie een voorspoedig en gezond nieuw jaar!

2012 wordt voor Groot-Gelmen een bijzonder jaar. Niet alleen de werken van Aquafin, maar ook diverse andere ingrepen nemen dit jaar een aanvang.
Via deze nieuwsbrief brengen we jullie wat informatie over alles wat er te gebeuren staat. Als er nog vragen of opmerkingen zijn, neem gerust met ons contact op.

Verbindingsriool Groot-Gelmen

Klein ingrepen in opdracht van diverse nutsmaatschappijen zijn reeds in uitvoering.
De grote werkzaamheden starten vanaf maart 2012. De werken verlopen in 5 fases:

-          Steendaalstraat en Sleeweg en parking tegenover Café ‘bij Voetje’ voorjaar 2012;

-          Helshovenstraat voorjaar 2012;

-          Kerkplein en  kruispunt ter hoogte van De Zwaan zomer 2012;

-          Merelstraat winter 2012 - 2013.

De totale duur van de werken wordt voorzien op 12 maanden.

Wateroverlast wijk Leeuwerik

Bij zware regenval hebben de inwoners van de wijk Leeuwerik regelmatig te kampen met wateroverlast (ondergrondse garages). Om dit probleem op te lossen, wordt er in de komende maanden een dwarsrooster geplaatst aan de ingang en over de volledige breedte van de Leeuwerik. Ook op de Groot-Gelmenlaan, ter hoogte van de Merelstraat, wordt (tijdens de rioleringswerken van de Merelstraat) een dwarsrooster geplaatst om op die plaats het regenwater al in grote mate op te vangen.

Bijkomende waterslokkers Helshovenstraat (tussen Mettekovenstraat en kapel Helshoven)

Ter hoogte van de woningen met huisnummer 103, 105, 107 komen 6 extra waterslokkers, die rechtstreeks worden aangesloten op de grote afloop. Ook zal de straatverlichting vernieuwd worden waarbij duurzamer en efficiëntere apparatuur zal gebruikt worden.

Nieuwe aanplant rond de kerk

Vorig jaar werd de oude beplanting rond de kerk verwijderd zodat onze mooie kerk terug zichtbaar is en opnieuw een oriëntatiepunt kan zijn. In februari 2012 zal de aannemer starten met de nieuwe beperkte aanplant rondom de kerk.

Nieuwe aanplant pastorijtuin

Op dit ogenblik is de kapaanvraagprocedure lopende om de oude versleten bomen te kappen. Al jaren maken de bewoners  van de Groot-Gelmenlaan (tegenover de pastorijtuinmuur) zich zorgen bij stormweer. De bedoeling is om een volledig nieuwe aanplant te realiseren, maar zodanig dat de bestemming als speelbos voor de plaatselijke jeugdbeweging Engroli behouden blijft. Om die reden werd het ontwerp ook op voorhand besproken met de plaatselijke jeugdvereniging.

Zaaltje naast pastorij

Het zaaltje naast de pastorij werd indertijd door het kerkfabriek gebouwd op eigendom van de stad. Omwille van deze juridisch moeilijke constructie en aangezien er zich investeringen opdringen, hebben wij - na overleg met E.H. pastoor Jos Vanderheyden - op het college van burgemeester en schepenen van 22 januari 2012 voorgesteld om het zaaltje in erfpacht te geven aan de kerkfabriek voor één symbolische euro per jaar.  Ons voorstel werd voor verdere afhandeling unaniem doorverwezen naar de gemeenteraad van februari 2012.

Wij hopen u met deze gegevens voldoende geïnformeerd te hebben over de belangrijkste beslissingen en werken die eerstdaags op het programma staan.
Als er nog vragen zijn, laat gerust iets weten.

Met vriendelijke groeten

Filip Moers
schepen
sp.a-voorzitter Gelinden - Gelmen
gsm: 0498-93 90 05

Ludwig Vandenhove
burgemeester