Nieuwe thriller Jos Dewit

Jos Dewit heeft een nieuwe thriller geschreven met als titel “WEG”.
Het boek speelt zich gedeeltelijk af in het asielcentrum van Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers (FEDASIL) in Bevingen (Sint-Truiden).

Hieronder vindt u de korte inhoud.

 

Terwijl voor de zoveelste keer in de geschiedenis het Midden-Oosten in brand staat en steeds meer vluchtelingen uit het door is belaagde Syrië en Irak het rijke Westen proberen te bereiken, heerst in de asielzoekerscentra van de Lage Landen een ware crisissfeer. De centra zitten overvol en een toenemend aantal omwoners protesteert tegen de toevloed van asielzoekers. Wanneer in het asielzoekerscentrum van het Limburgse Sint-Truiden in een afvalcontainer het lichaam wordt gevonden van een Afghaanse man, wordt dat breed uitgemeten in de pers. Het is een klus die wordt neergelegd bij commissaris Kareem Zeiz, die zelf half van Tunesische afkomst is. Zeiz begint schoorvoetend aan het onderzoek en wordt daarin aanvankelijk ongemoeid gelaten. Tot hij onverklaarbare verdwijningen van afgewezen asielzoekers op het spoor komt, een ontdekking die lijkt te leiden naar een zaak die deze ene moord overstijgt. Waarom zijn het bijvoorbeeld vooral de vrouwelijke asielzoekers tussen achttien en twintig jaar oud die nooit asiel krijgen? En waarheen verdwijnen zij na hun afwijzing zo massaal? Op een gegeven moment krijgt Zeiz het gevoel dat hij steeds meer door duistere machten boven hem wordt tegengewerkt. Terwijl zijn oversten een voor een beslissen dat het dossier moet worden afgesloten, gaat Zeiz koppig verder met zijn onderzoek. Weer begeeft hij zich naar de grenzen van wat voor een politieman toelaatbaar is. In de hoop ervoor te zorgen dat ook nu weer het recht zal zegevieren…
De rebelse speurder Kareem Zeiz speelde eerder al de hoofdrol in de romans De mayonaisemoorden en Operatie Monstrans. Met Weg voegt Dewit een nieuw en meesterlijk hoofdstuk toe aan Zeiz’ niet onbesproken loopbaan.

Omwille van zijn vroegere betrokkenheid als burgemeester van Sint-Truiden bij de asielzoekersproblematiek en het asielcentrum in Bevingen, kwam de auteur persoonlijk een boek overhandigen in het provinciehuis aan gedeputeerde Ludwig Vandenhove.  

“Regelmatig lees ik ook thrillers.
Vermits dit boek zich gedeeltelijk in Sint-Truiden afspeelt, zal ik het met nog meer interesse lezen”, zegt Ludwig Vandenhove.

Praktisch:
“WEG”
J.M.H. de Wit
Nederlands | 2014 | 9789492011084
Witsand Uitgevers bvba

 

Zie onder andere Mijn verhaal van 25-06-2012 op deze website.