Nieuw kleurboekje gewestelijke brandweer Sint-Truiden officieel voorgesteld!

Op donderdag 28 april 2011 werd de nieuwe versie van het kleurboekje van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden officieel voorgesteld in basisschool ‘Het Blavierke’ in de deelgemeente Zepperen.

Enkele brandweerlieden bezochten samen met burgemeester Ludwig Vandenhove de kleuterklassen en de klassen van het 1e en het 2e leerjaar.
Alle scholen van Sint-Truiden zullen aan bod komen.

 

 

 

Preventie en sensibilisering is een prioriteit in het beleid van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden.
In België en Vlaanderen wordt er over het algemeen te weinig aandacht aan besteed.
Brandpreventie kan niet jong genoeg beginnen, vandaar dat we hierrond ook heel wat initiatieven nemen.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

Zo komen er heel wat scholen en klassen op bezoek in de brandweerkazerne, maar gaat de gewestelijke brandweer Sint-Truiden vaak ook met één en/of enkele brandweerwagens en/of ander materiaal naar de scholen zelf toe.

 

 

Tijdens de talrijke contacten van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden met de jeugd (schoolbezoeken, evacuatieoefeningen, preventievorming voor jeugdverenigingen, etc.) leren we dat jongeren, zelfs kleuters, de ideale groep vormen om de preventieboodschap uit te brengen.

 

 

Met dit kleurboekje willen we de leerkrachten en de ouders een bijkomend en eenvoudig werkinstrument in handen geven om de eerste brandpreventielessen op een speelse manier aan te leren.”, besluit burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Kleuren, ja zelfs kunst, gaat hier samen met brandpreventie.”

 

 

Hieronder vindt u het integrale voorwoord dat brandweerbevelhebber Etienne Leers en burgemeester Ludwig Vandenhove voor deze brochure geschreven hebben.

 

 

Beste kinderen

 

 

Dit kleurboekje wordt je vriendelijk aangeboden door de gewestelijke brandweer Sint-Truiden en drukkerij Trudo.

 

 

De tekeningen kan je naar hartenlust inkleuren, maar je kan er ook heel wat van leren.
Je leert wat je moet of vooral niet mag doen in bepaalde gevaarlijke situaties.
Jong geleerd, is immers oud gedaan!
Het moet niet altijd ingewikkeld en moeilijk zijn.

 

 

Je kan de brandweerkazerne eveneens ‘in het echt’ komen bezoeken.
Dat lijkt ons nog veel plezanter.
Vraag aan je juf of aan je meester om even te telefoneren naar de gewestelijke brandweer Sint-Truiden op het nummer 011-70 18 43 of een mailtje te sturen naar info.brandweer@sint-truiden.be en voor je het weet zit je zelf in een echte brandweerwagen met een veilige brandweerhelm op je hoofd.
Een voor- of namiddag om nooit te vergeten!

 

 

We wensen je veel kleurplezier en tot gauw in de brandweerkazerne!

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester

 

 

Etienne Leer
brandweerbevelhebber

 

 

Wie zo een exemplaar van dit kleurboekje wenst, kan een mail sturen naar info.brandweer@sint-truiden.be of burgemeester@sint-truiden.be.

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Brandpreventie kan niet jong genoeg beginnen!’ van 4 oktober 2010  en ‘Jong geleerd is oud gedaan’ van 17 maart 2011 op deze website.