Mensen gelukkig maken!

Het plezierigste voor een ‘burgervader’ is mensen gelukkig maken.
Dit komt regelmatig (maar te weinig!) voor, maar het voorbije weekend was het echt raak!

 

 

“De ‘cultuurhappening’ (diegenen, die er waren, weten wat ik bedoel) op vrijdagavond 25 september 2009 bij de voorstelling van de publicatie ‘Fookjes en sprabels’ van Herman Rohaert en Frans Van Rompaey in de brandweerkazerne en de gouden bruiloft bij ‘Den Haspel’ in Runkelen en het optreden van Gilbert Haesen (‘het muiske’) en Carlo Willems in de Academiezaal op zaterdagavond 26 september 2009: in de 3 situaties heb ik door mijn initiatieven mensen gelukkig gemaakt.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

De combinatie van self made artiest ‘het muiske’ (‘big mouse’) met muziekkenner en -virtuoos Carlo Willems, begeleid door de live band Roundabout en het kwartet Artisjok in de Academiezaal zorgde voor een onvergetelijke avond, die de aanwezigen niet snel zullen vergeten.
Gilbert en Carlo bewezen nog maar eens, elk met hun eigen achtergrond en verleden, dat het rasechte artiesten zijn waar Sint-Truiden fier kan op zijn.

 

 

“Ik ben blij dat ik dit initiatief mee heb mogelijk gemaakt.”, aldus Ludwig Vandenhove. “Immers, alles is ontstaan toen ik toevallig vorig jaar ‘het muiske’ op straat tegenkwam op een zaterdagmorgen na het voltrekken van een burgerlijk huwelijk.
Gilbert zei dat hij 60 jaar zou worden in 2009 en dat hij naar aanleiding hiervan graag een optreden zou geven in de Academiezaal, samen met andere Truienaar Carlo Willems, die 50 jaar zou worden.
Na enkele gesprekken was alles geregeld en het resultaat was gewoon prachtig!”.

 

 

Zo is de job van burgemeester (‘burgervader’) mooi!

 

 

Zie ook ‘4 burgemeesters voor gouden echtpaar’ en ‘’Fookjes en Sprabels’ officieel voorgesteld!’ op deze website.