Ludwig Vandenhove voorzitter van het Projectgrindwinningscomité

Tijdens de vergadering van vrijdag 3 mei 2013 werd gedeputeerde Ludwig Vandenhove aangeduid als voorzitter van het Projectgrindwinningscomité.
Afgelopen vrijdag 4 oktober 2013 werd dit officieel bekendgemaakt in ‘het Lemke’, Bergerkampstraat 18A in Elen (Dilsen-Stokkem).

Bij die gelegenheid werd ook  het  grindwinningsproject ‘Elerweerd’ en de website van het Projectgrindwinningscomité voorgesteld.
Zie www.projectgrindwinningscomite.be.

“Als nieuwe voorzitter van het Projectgrindwinningscomité wil ik de bevolking maximaal de kans geven om kennis te maken nieuwe grindwinningen en de invloed op de omgeving in de meest brede betekenis van het woord.  Voor mij is deze website dan ook maar een begin. Ik denk bijvoorbeeld ook aan educatieve brochures en/of pakketten voor scholen en/of aan (regelmatige) publicaties.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Ik herinner mij nog de maatschappelijke en politieke discussies in de jaren ’80 en het begin van de jaren ’90 over de eindigheid en zelfs het einde van grindwinning.
Het bewijst alleen maar hoe deze sector inmiddels zijn positie heeft weten te handhaven en zelfs te versterken met onder andere heel wat natuur- en toeristische projecten tot gevolg. Maar het bevestigt tevens hoe oud ik word (in de politiek).”

Hieronder vindt u het persbericht.

Meer info over het project Elerweerd en de volledige folder vindt u op http://www.projectgrindwinningscomite.be/projecten.html#elerweerd.

Zie onder andere Infocampagne rond grindwinning Elerweerd gestart. TVL-journaal, 04-10-2013.  Grindwinningscomité gaat voor transparantere communicatie. Het Belang van Limburg, 05-10-2013, p.30. Grindwinningsproject Elerweerd start ten vroegste eind 2014. Het Nieuwsblad, 05-10-2013, p.40.

 

Zie ook RivierPark Maasvallei verdubbelt troeven! van 28-08-2013 op deze website.

 

 

Tags: