Ludwig Vandenhove kookt!

In het kader van de ‘Week van de Smaak’ (van 12 tot en met 22 november 2009) heeft burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove op zondag 15 november 2009 in/> het jeugdcentrum de Tochtgenoot ‘gekookt’ voor een 50-tal kansarmen geselecteerd door de Sint-Vincentiusvereniging.


De ‘Week van de Smaak’ is een Brussels en Vlaams (eet)cultureel evenement dat zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen via allerlei activiteiten en initiatieven rond eetcultuur en smaak in al zijn aspecten en wordt voor de 4e maal georganiseerd.

Eén van de acties is ‘De burgemeester kookt’.

Ludwig Vandenhove: “Tijdens de vorige edities heb ik, in tegenstelling tot heel wat collega-burgemeesters, niet gekookt.
De reden is simpel: ik kan niet koken!

Ik weet wat ik kan, maar ik weet vooral wat ik NIET kan (persoonlijk vind ik dat misschien wel de grootste eigenschap, die iemand kan bezitten) en koken, behoort daartoe. Ik zou dit nochtans willen kunnen, maar het is één van die vele dingen, die ik ‘later’ wil doen als ik wat meer tijd heb.

Vorig jaar had ik mij voorgenomen bij deze editie toch ‘iets’ te doen. Samen met een aantal vrijwilligers en met financiële steun van de ‘Vrienden van de Burgemeester’ heb ik dan ook op zondag 15 november 2009 ‘geholpen’ een maaltijd te bereiden (koken is nog iets anders, maar je moet nu éénmaal bescheiden of éénvoudig beginnen!) voor een 50-tal personen, die het minder goed hebben.
Deze groep van kansarmen ligt mij nauw aan het hart en ik heb er al heel wat initiatieven voor ondernomen.

Ik ben simpel, maar lekker begonnen: een warme 3-gangenmenu met tomatensoep, balletjes in tomatensaus met frietjes en een dessert met streekfruit.

Tevreden families en/of personen en een aangename en plezante namiddag voor het ‘keukenpersoneel’: meer moet dat niet zijn!

Voor herhaling vatbaar, maar ik beloof dat ik volgend jaar tijdens de ‘Week van de Smaak’ al iets meer ga proberen.”

Hierover verscheen ook een artikel in Het Laatste Nieuws van 16 november 2009 en in De Weekkrant Sint-Truiden van 19 november 2009. 

Zie onder andere ook de teksten ‘Nieuwjaarsbrunch voor kansarmen groot succes!’ en ‘4e editie gastronomisch banket kansarmen hotelschool Terbiest!’ op deze website.