Ludwig Vandenhove aanwezig op de nieuwjaarsontvangst van ‘The Himalayan Society Belgium’

Op zaterdag 22 januari 2011 heeft ‘The Himalayan Society Belgium’ haar inmiddels traditionele nieuwjaarsontvangst georganiseerd, die stilaan is uitgegroeid tot een echt cultuurfeest met muziek en dans uit Nepal.

Hiermee sluit de Nepalese gemeenschap in het algemeen en ‘The Himalayan Society Belgium’ in Sint-Truiden in het bijzonder zich aan bij de traditionele nieuwjaarsvieringen van hun nieuwe thuisland België/Vlaanderen.

Deze nieuwjaarsontvangst stond dit jaar vooral in het teken van het toerisme, omdat Nepal in 2011 vooral de toeristische sector nog meer op het voorplan wil plaatsen.
Met meer dan 1 miljoen toeristen in 2010 kende Nepal al een stevige groei in de reissector.
In het verleden reisden vooral beoefenaars van extreme sporten, zoals bergbeklimmers, rafters, woudlopers, etc. naar Nepal, maar de jongste jaren ontdekken steeds meer toeristen eveneens het rijke cultuuraanbod en een verscheidenheid van fauna en flora in dit land dat nog over een heel groot stuk ongerepte natuur beschikt.

Burgemeester Ludwig Vandenhove kreeg uit handen van ambassadeur Pramesh Kumar Hamal een mooi boek over Nepal overhandigd.

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Misschien wordt dit nog ooit eens één van mijn reisbestemmingen.”

Zie onder andere ook de teksten ‘Ludwig Vandenhove ontmoet oudste bergbeklimmer Mount Everest!’ van 2 juni 2008 en ‘Ludwig Vandenhove op nieuwjaar Nepalezen!’ van 21 januari 2010 op deze website.