Louis komt nog eens!

Kameraad Louis Tobback komt nog eens naar Sint-Truiden.”, aldus een fiere burgemeester Ludwig Vandenhove.

Op vrijdag 17 juni 2011 om 19.30 uur is het algemene vergadering van de sp.onderafdeling Sint-Truiden in volkshuis ‘Curieus’, Breendonkstraat 48.
Gastspreker is minister van Staat en burgemeester van Leuven Louis Tobback.

 

 

 

 

“Louis is al dikwijls te gast geweest in Sint-Truiden in die meer dan 30 jaar dat ik meedraai in de Socialistische Beweging. Maar hij blijft actueel!

 

 

Het zegt iets over de visie, die wij in Sint-Truiden hebben over het Socialisme dat wij iemand als Louis Tobback uitnodigen op onze algemene vergadering. Zo was ook minister van Staat Willy Claes te gast op onze activiteit op de vooravond van 1 mei 2011.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

Zie de tekst ‘Succesvolle 1 meiviering in Sint-Truiden’ van 6 mei 2011 op deze website.

 

 

“Verjongen en vernieuwen is goed en we moeten daar constant aandacht voor hebben, maar we mogen nooit onze principes en ons verleden verloochenen.
Wat mij betreft, gebeurt dit teveel en onder andere daarom doen we het als partij in Vlaanderen momenteel niet goed.

 

 

In Sint-Truiden hebben we dat wel altijd geprobeerd en ‘onze’ stemmen bij verkiezingen bevestigen dat we gelijk hebben. Want van ‘kameraden’ zoals onder andere Willy (Claes) en Louis (Tobback) heb ik geleerd dat alleen stemmen halen u ‘gelijk geeft’., aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

“Ik ben in de partij groot geworden met deze figuren, ook al verschillen we om en bij de 20 jaar in leeftijd.
Nog maar eens een bewijs dat niet leeftijden, maar wel generaties en hun ideeën, belangrijk zijn in de maatschappij en in de politiek.
Het klinkt misschien ‘oud’, maar het is de realiteit.

 

 

Nog dit als bewijs dat Louis een echte soldaat is.
Normaalgezien was de algemene vergadering op vrijdag 20 mei 2011 voorzien.
Louis had eerst toegezegd bij ons en werd nadien gevraagd door radiozender Klara om als commentator te fungeren bij de Koningin Elisabethwedstrijd.
Hij liet de organisatoren contact opnemen met mij om te vragen of de datum niet verschoven kon worden. Maar zijn keuze was duidelijk, als de datum niet verschoven kon worden, zou hij naar Sint-Truiden komen, omdat hij zoals altijd de eerste gemaakte afspraak nakomt en partijafdelingen op alles laat voorgaan.
Wat een contrast in de politiek met jonge politici, die zich gewoon laten vervangen voor debatten, gespreksavonden, etc., ondanks het feit dat ze toegezegd hebben.”, volgens Ludwig Vandenhove.