Leerlingen uit Indië brengen een bezoek aan het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden!

Op vrijdag 23 mei 2008 ontvingen de leerlingen van het 5e en 6e jaar die het keuzevak ‘Politieke en socio-economische actualiteit’ volgen en
Ludwig Vandenhove/> (als leerkracht!) in het Koninklijk Atheneum van Sint-Truiden 30 leerlingen en 7 leerkrachten van de Sint-Anthony’s  High School uit Hyderabad Zuid-Indië op uitnodiging van V.Z.W. Perspectief uit Alken.


De leerlingen discussieerden over het onderwijs en over ‘het tiener zijn’ in Indië en in Vlaanderen.
Ze vergeleken de onderwijssystemen met elkaar.
Ook de politieke structuur van België interesseerde de Indische gasten heel erg. Zo bestookten ze Ludwig Vandenhove, ditmaal als burgmeester en federaal volksvertegenwoordiger, met heel wat vragen.

Het werd voor alle genodigden een boeiende namiddag.
Er werden contacten gelegd, e-mailadressen doorgegeven, geschenken uitgewisseld en heel wat foto’s genomen.

De leerlingen uit Indië verbleven twee weken in onze provincie.

“Lesgeven of spreken over een Open wereld, over migratie, over multiculturaliteit, over verdraagzaamheid, … is belangrijk, maar jongeren, die met elkaars cultuur geconfronteerd worden, en er onderling over kunnen spreken en discussiëren is veel belangrijker.”, aldus Ludwig Vandenhove. “Zo leren ze elkaars gewoonten en gebruiken kennen en verdwijnen de eventuele vooroordelen.”“Voor mij was deze ontmoeting ook nog maar eens een bewijs hoe dicht de politici in België en Vlaanderen bij en zelfs tussen de burgers staan.
Zowel directie, als de leerkrachten, als de leerlingen uit Indië waren erg verbaasd dat een burgmeester in België en Vlaanderen zo gemakkelijk benaderbaar is.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove/>.