Laatste terrasfilm van het seizoen

Op maandag 20 augustus 2012 is het alweer de laatste terrasfilm van de huidige (15de) jaargang op het Begijnhof in Sint-Truiden.

Het seizoen wordt afgesloten met ‘Intouchables’ van Eric Toledano en Olivier Nakache.
Vooraf (vanaf 21 uur 15) is er de kortfilm ‘Haun’ van Michaël R. Roskam.

“Tot nu toe waren de terrasfilms andermaal een groot succes.
Op maandag 6 augustus 2012 met ‘Frits en Freddy’ van Guy Goossens en de kortfilm ‘Over buurman’ van Tine Lammens waren er een 150-tal aanwezigen.
Op maandag 13 augustus 2012 (een heerlijke zomeravond!) met ‘The King’s Speech’ van Tom Hooper en de kortfilm ‘Toys for Two’ van David Struik waren er zelfs een 200-tal geïnteresseerden.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“De idee van Curieus voorzitter Ann Knaepen om elke avond één of meer kortfilms van Truienaren te vertonen in het voorprogramma trekt de nodige publieke belangstelling. Bovendien krijgen zo de cineasten van eigen bodem extra kansen.
Momenteel onderzoeken we zelfs de mogelijkheid om een ‘heus filmfestival’ van Sint-Truidense kortfilms te organiseren in volkshuis ‘Curieus, Breendonkstraat 46.

“Sp.a/Lijst Burgemeester maakt er ook een programmapunt van voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012 om het filmaanbod in Sint-Truiden zeker te behouden en misschien zelfs nog uit te breiden. Wij denken aan Zebracinema in cultuurcentrum de Bogaard, maar ook aan samenwerkingsverbanden, zoals met culturele verenigingen en/of theater De Roxy.”, besluit Ann Knaepen.

Zie onder andere ook de tekst "Openluchtfilms in Sint-Truiden" van 9 juni 2012 op deze website.