KVV Zepperen-Brustem opnieuw naar nationaal

“Met een 2-1 zege tegen Zonhoven United heeft de Koninklijke Voetbalvereniging (KVV) Zepperen-Brustem zich opnieuw in de nationale reeksen gevoetbald”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Een dikke proficiat aan het bestuur onder leiding van voorzitter David Bamps, de technische staf, de spelers en de vele vrijwilligers en supporters.

Daarmee krijgt de stad Sint-Truiden, naast Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV), een tweede ploeg in de nationale reeksen.

Het werd nog een spannende namiddag, want het was tot de 84ste minuut wachten op het verlossende doelpunt.
De club en de vele vrijwilligers hadden er alles aan gedaan om van deze wedstijd een echt feest te maken. (1)

 

Het doet altijd goed als een Sint-Truidense ploeg wint en zeker promoveert. Maar bij KVV Zepperen-Brustem doet mij dat nog meer plezier, omdat ik er zelf nog gevoetbald heb.

Het is nu aan de stad Sint-Truiden om rond de tafel gaan te zitten met de club om te bekijken in welke mate er kan tussengekomen worden in de kosten, die nodig zijn om het stadion aan te passen. De stad is immers eigenaar van de accommodatie.
Hierbij moet er gestreefd worden naar een zo gelijk mogelijke behandeling met KSTVV. Maar evenzeer met andere clubs, zoals basketbal of handbal, die in nationale reeksen uitkomen.
Zij zorgen allemaal op de één of andere manier voor de uitstraling van onze stad.
Ongetwijfeld zal hier het voor VOORUIT en voor mij totaal onterechte sponsorcontract met KSTVV - 450 000 euro voor drie jaar - ter sprake (moeten) komen. (2)"

Wij waren met een VOORUIT-delegatie aanwezig: onder andere gemeenteraadslid Maurice Hollebeke, de bestuursleden Dirk Knapen, Guy Knapen en ik ikzelf.

KVV Zepperen-Brustem: veel succes in het voetbalseizoen 2023-2024!