"Ik deel de bekommernis van de stedelijke jeugdraad"

‘‘Ik deel de bekommernis van de stedelijke jeugdraad, die ze geuit hebben tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 27 januari 2012.’’, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.


De stedelijke jeugdraad maakt zich zorgen over de uitvoering en de vooruitgang van de jongerencampus op de voormalige Belgacomsite in de stationsomgeving. Bovendien dreigt de kostprijs enorm hoog uit te vallen.

Terecht: indien CD&V en Open VLD het voorstel van Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) van meer realistische en minder dure plannen gevolgd hadden, was de jongerencampus nu al gerealiseerd.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (Agost) heeft tot nu toe enkel maar plannen gemaakt, die veel geld kosten, maar is er nog niet in geslaagd om ‘twee bakstenen op elkaar te leggen’.

Zodra de afbraakwerken starten van het voormalige Belgacomgebouw en van de huidige jeugddienst, wil Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) dat alle jeugdaccommodaties (jeugddienst, repetitieruimte, uitleendienst) (tijdelijk) verhuizen naar Loods 27 in/> Brustem. Daarenboven is daar ruimte genoeg (binnen en buiten) om fuiven te laten plaatsvinden.
Uiteraard staan deze plannen nu weer op de helling, gezien CD&V en Open VLD tegen de begroting 2012 gestemd hebben.”

De nieuwjaarsreceptie vond symbolisch plaats in de voormalige gebouwen van Belgacom, omdat precies op deze plaats een nieuwe jongerencampus met fuifzaal en jeugdhuis zou moeten ‘verrijzen’.

Naar aanleiding van de nieuwjaarsreceptie kregen alle jeugdverenigingen ludiek een vuilzak van de stad Sint-Truiden overhandigd met daarin heel wat folders en materiaal dat ze kunnen gebruiken in hun werking.
Burgemeester Ludwig Vandenhove vulde de zak onder andere met uitleen- en veiligheidscheques en folders over het vormingsaanbod 2012, het jobstudentenbeleid 2012, het Jongereninformatiepunt, het Fuifloket, het Slaaploket, de Babbelbox en de Ideeënbus.
Zie de website www.jeugddienst-sint-truiden.be.

Zie onder andere de tekst ‘Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (Agost) betekent een financieel drama voor Sint-Truiden’ van 23 november 2011.