Het beste poetspersoneel

“Iedereen, die de werking van de diensten van de stad Sint-Truiden een beetje kent, weet dat het poetspersoneel/het onderhoudspersoneel van het stedelijk zwembad het beste is dat in dienst is van de stad”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Dat heeft te maken met de eigenheid van het complex en de vereiste flexibiliteit.

Het is dan ook ronduit onfatsoenlijk en zelfs schandalig en getuigt van een totaal gebrek aan visie qua personeelsbeleid wat het huidige schepencollege doet met het zwembadpersoneel in het algemeen en het onderhoudspersoneel in het bijzonder.
Een werkgever, die respect heeft voor zijn personeel, laat hen de keuze om ofwel bij het stadsbestuur te blijven, ofwel over te gaan naar de privé-partner.

Dat laatste geldt zeker voor het onderhoudspersoneel.
Iedereen weet dat het onderhouds- en kuispersoneel van het zwembad het moeilijkste en zwaarste werk heeft van alle onderhouds- en kuispersoneel bij de stad Sint-Truiden. Dus het kan voor deze categorie zeker geen probleem zijn om ze in andere stadsgebouwen aan het werk te zetten. Bovendien is het steeds moeilijker om geschikt onderhouds- en kuispersoneel op de arbeidsmarkt te vinden, dus best goed personeel in dienst houden. Of gaat dit stadsbestuur verder privatiseren en is alle kuis- en onderhoudspersoneel de volgende categorie na het personeel van het stedelijk zwembad?”

  • Zie onder andere ook ‘Met de mensen spelen!’ van woensdag 30 oktober 2019 op deze website.
     
  • Foto: hln.be, RV.