Frank heeft gelijk

Ik heb het over federaal vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke als hij zegt over Covid19: “Wie zich niet laat inenten, mag je vrijheden ontzeggen.” (1)

Zich laten inenten is een zaak van solidariteit, ermee voor zorgen dat de maatschappij zo snel mogelijk opnieuw kan functioneren zoals voor Covid19”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.
Iemand, die zich niet wil laten inenten, mag een aantal beperkingen opgelegd krijgen ter bescherming van de samenleving en van diegenen, die zich wel laten inenten.
Iemand, die zich niet wil vaccineren, moet bereid zijn om zich elke keer te laten testen als hij naar een publieke activiteit gaat, zelfs naar een café. En moet die test zalf betalen.

Ja, ik ben in deze uitzonderlijke omstandigheden voor een Coronapas of Covid Safe Ticket (CST): uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke beslissingen.
Ben ik dan voor een pasjesmaatschappij waar je te pas en te onpas kan gecontroleerd worden? Neen, helemaal niet, ik vind privacy heel belangrijk. Maar ik herhaal het: het zijn abnormale tijden. Bovendien hoor ik niet dezelfde klachten over camera’s, die ons overal op alle mogelijke plaatsen en bijna permanent filmen.
Dat vind ik veel erger.

Ik ben eveneens akkoord met Frank Vandenbroucke dat we nog voorzichtig moeten blijven en nog niet denken ‘dat we er al zijn’.
Preventie blijft belangrijk, zoals mondmaskers blijven gebruiken op drukke plaatsen.
Wat mij betreft, mogen de overheden het vrijwillig gebruik van mondmaskers blijven ‘promoten’, zeker als we vaststellen dat daardoor en door andere maatregelen er vorige winter veel minder seizoengriep geweest is. Zo voorziet België dit jaar 800 000 extra vaccins om de griepgolf onder controle te houden. (2)

Hou je gezond!