We leren het nooit!

“We-‘de mensheid’- gingen het toch anders doen na Corona”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ik merk er weinig van, integendeel zelfs.

Het toppunt van super individualisme en van onze luxe maatschappij zijn de ouders, die het nodig vinden dat hun kinderen op ‘feestvakantie’ kunnen gaan in Spanje. En ze dan ook nog laten terugkeren per vliegtuig zonder de nodige testen. (1)
Ik heb daar geen woorden voor. En er is geen enkele manier om zulk gedrag te verantwoorden.

Jongeren hebben het zogezegd al meer dan een jaar lastig als gevolg van Covid-19. Ja, sommige jongeren, net zoals sommige andere families en personen van alle leeftijden. Onder andere zij, die het sociaal moeilijk hebben, zij, die gezondheids- of psychische problemen hebben, zij, die als gevolg van Corona in een nog moeilijker gezinssituatie terechtgekomen zijn. Maar luxe-jongeren, die op kosten van hun ouders op ‘feestvakantie’ kunnen gaan in Spanje, horen daar voor mij zeker niet bij.

Veel verstand, laat staan gezond verstand, hebben die jongeren niet en hun ouders al zeker niet.
Ik ken ze niet persoonlijk, maar toch ken ik hun levensmotto: “Ikke en de rest kan stikken”
.

We zouden dankbaar moeten zijn dat na iets meer dan een jaar al het overgrote deel van de bevolking al minimaal één keer is gevaccineerd.
Wie had dat een jaar geleden zelfs maar durven dromen? Het onderzoek naar mogelijke vaccins stond toen nog in de kinderschoenen. Maar blijkbaar is een bepaalde groep in de samenleving dat al allemaal vergeten.

De betrokken jongeren en zeker hun ouders kunnen niet genoeg gestraft worden binnen de wettelijke mogelijkheden.

Waar gaan we toch naartoe met onze samenleving?

 

Tags: