Fietsenstalling aan de Academiezaal

“Er is dringend nood aan een ‘gewone’ fietsenstalling aan de Academiezaal in Sint-Truiden, Plankstraat 18”, zegt sp.a gemeenteraadslid Ann Knaepen.
“Ik zal dit punt ter sprake brengen op de gemeenteraad van maandag 26 oktober 2020.

Alle kleine en grote middelen zijn goed om de burger aan te zetten om meer de fiets te gebruiken.
Veilige fietsenstallingen horen daar zeker bij.

Aan de Academiezaal is er enkel één rek met vijf hangplaatsen voor fietsen.
Dat betekent dat je als man je sportfiets kan inhaken, als vrouw geldt dat enkel als je een lichte sportfiets hebt. Bovendien in een outfit, die niet meteen spoort met die, die je aantrekt als je naar een cultuurvoorstelling gaat.
Heel wat mensen hebben inmiddels een elektronische fiets en laat dat nu bij uitstek fietsen zijn met een gewicht dat niet uitnodigt om geheven te worden. En ook al kan je die elektrische fietsen op slot doen, elke fietsbezitter maakt haar/zijn fiets liefst vast aan iets wat niet verplaatsbaar is.

Dus er is echt behoefte aan een (bijkomende) veilige fietsenstalling aan de Academiezaal. Bijvoorbeeld ringen aan de steenkorven bevestigen, een overdekte fietsenstalling tegen de muur aan de Plankstraat of nog een andere mogelijkheid.
Ik hoop dat de CD&V-N-VA-Open Vld ingaat op mijn voorstel.”

“Het is goed dat de stad Sint-Truiden werk maakt van een globaal fietsplan - beweren ze toch -, maar daarin moet er ruimte zijn om zulke hiaten snel in te vullen”, besluit gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.