Expo Albert Haesen

Op vrijdag 9 september 2022 is de expo met de kunstwerken van Albert Haesen officieel geopend in de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden (‘de Zoutkist’), Tiensevest 25.

“Sonja en ik waren aanwezig”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

Ik ken de familie Haesen al jaren via diverse kanalen. Ook Albert heb ik nog persoonlijk gekend en ik ben een aantal keren bij hem op bezoek geweest.

Toen ik voorzitter was van de Centrale voor Socialistisch Cultuurbeleid (CSC)-Vormingswerk Sint-Truiden, nu Curieus Sint-Truiden, heb ik nogal wat tentoonstellingen georganiseerd, waaraan Albert deelgenomen heeft. Zo herinner ik mij onder andere een groepstentoonstelling met Jef Mathijs, Florent Menten en Albert Haesen in ons ontmoetingscentrum Floreal, nu volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46. Albert heeft eveneens deelgenomen aan ‘Kiezen voor Kunst’, een ‘wedstrijd’ voor niet-professionele kunstenaars, waar toenmalig voorzitter van CSC-Vormingswerk Eddy Baldewijns en ikzelf de initiatiefnemers van waren.

Albert Haesen heeft in zijn leven meer dan 450 kunstwerken gemaakt, hoofdzakelijk pentekeningen en schilderijen.
Ze handelen vooral over heel wat historische gebouwen en landschappen in Haspengouw en Sint-Truiden.
Ik citeer zijn zoon Ivan Haesen: “Mijn vader mag terecht de heimatschilder van Haspengouw genoemd worden
”.

Dankzij de Koninklijke Kunstkring Sint-Truiden en de familie Haesen krijgen geïnteresseerden nu opnieuw de kans om een aantal werken van Albert te kunnen bekijken.
Het is positief dat het (verjongde) bestuur van de Koninklijke Kunstkring precies de gelegenheid geeft om werken van kunstenaars uit een vorige periode te exposeren: geen toekomst zonder verleden!

 

Maak van de gelegenheid gebruik om de expo van Albert Haesen te bezoeken.”

Praktisch: zaterdagen 10, 17 en 24 en zondagen 11, 18 en 25 september 2022 telkens van 14 uur tot 18 uur.
Gratis toegang, de Zoutkist, Tiensevest 25, Sint-Truiden.